Mergi spre compartimentul: Muzica
11 aprilie 2018, 15:38 Muzica views 19697
Dan Bălan, despre piesa „Allegro Ventigo”: Am cîntat și în limba moldovenească (Video)
11 aprilie 2018, 15:38 Muzica views 19697

Dan Bălan, despre piesa „Allegro Ventigo”: Am cîntat și în limba moldovenească (Video)

Interpretul și compozitorul moldovean, Dan Bălan, a oferit un interviu în România după 6 ani în care a fost plecat peste ocean.

Astfel, acesta a fost invitat astăzi la Kiss FM, alături de Matteo, pentru a vorbi despre colaborarea la melodia „Allegro Ventigo".

Printre primele întrebări oferite artistului a fost cea legată de limba în care a fost scrisă piesa „Allegro Ventigo". Dan Bălan a ales să menționeze că e limba moldovenească plină de regionalisme. Mai mult de atît, el a căutat mult un artist care să cunoască această limbă.

„Mă gîndeam cine în România mai cunoaște limba moldovenească. Am simțit că Matteo e cel care mai știe și uite așa am ajuns să colaborăm", a menționat Dan Bălan.

Deși adevărul nu a fost aflat și nici limba în care este cîntată piesa „Allegro Ventigo" nu se știe, ea a reușit să adune peste 9 milioane de vizualizări pe YouTube.

Pe parcursul interviului, Dan Bălan și-a reamintit și de perioada cînd făcea parte din O-Zone și momentele în care unele piese de pe album au devenit hituri în zeci de țări.

Mai multe declarații găsiți mai jos.

Sursa: zugo.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1484
Populația:
6905 locuitori

Răzeni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mileştii Noi și Răzeni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ialoveni și la 40 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 6905 de oameni. Satul Răzeni a fost menționat documentar în anul 1484.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.