Mergi spre compartimentul: Muzica
01 octombrie 2018, 12:45 Muzica views 9488
El e primul moldovean ce cîştigă Cupa Mondială la acordeon
01 octombrie 2018, 12:45 Muzica views 9488

El e primul moldovean ce cîştigă Cupa Mondială la acordeon

Tînărul acordeonist Radu Raţoi din nou Victorios. Artistul a luat Cupa Mondială la acordeon, care s-a desfăşurat la Kaunas, Lituania.

Astfel, Radu Raţoi este al treilea interpret din istorie care cîștigă Cupa Mondială atît la muzică clasică, cît și la muzică variete şi primul moldovean care cîștigă acest concurs prestigios, transmite Moldova9.com.

La această competiţie internaţională au concurat aproape 100 de tineri artişti din întreaga lume. Radu Raţoi a obţinut locul 1 – Senior Coupe Mondiale şi locul 1 – Senior Virtuoso Entertainment.

El a concurat la o categorie cu 16 participanţi, dar la cealaltă cu alţi 10 concurenţi. Locurile de frunte au fost luate la următoarele poziţii: Muzică Clasică și Muzică Variete.

„Nu am crezut la început. Ştiam că am şanse, dar aşa o cupă mondială de grea nu a fost în ultimii 20 ani. Oricine putea cîştiga. Au fost foarte puternici toţi participanţii. Eu am cîștigat toate 5 tururi în ambele categorii. A fost greu, dar a meritat", a declarat Radu Rațoi.

Radu Raţoi este recunoscător profesorilor, inclusiv lui Sergiu Mîrza. Acum tînărul artist studiază la Copenhaga, la Royal Danish Academy of Music.

Sursa: moldova9.com

Cuvinte cheie:

acordeon , Cupa Mondiala , muzica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1820
Populația:
3371 locuitori

Mihailovca este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Mihailovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Cimișlia și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3371 de oameni. Satul Mihailovca a fost menționat documentar în anul 1820.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.