Mergi spre compartimentul: Muzica
13 octombrie 2019, 15:00 Muzica views 4055
Iurie Sadovnic aduce un dar moldovenilor (Video)
13 octombrie 2019, 15:00 Muzica views 4055

Iurie Sadovnic aduce un dar moldovenilor (Video)

În ajun, de hramul orașului Chișinău, îndrăgitul interpret Iurie Sadovnic a adus în dar o nouă melodie - "Răzășeasca", scrie Noi.md.

Recent artistul și-a mai bucurat admiratorii cu un nou videclip pentru melodia "Sara pe deal" care a fost filmată la casa lui Mihai Eminescu.

Distinsul interpret de muzică uşoară şi folk Iurie Sadovnic s-a născut pe 14 decembrie 1951 în satul Jura, raionul Rîbniţa.

A fost solist al formaţiilor „Contemporanul" (1977-1978) şi „Bucuria". În 1983 a fondat formaţia „Legenda", care a activat până în 1993. În 1984 i s-a conferit titlul de artist emerit al Republicii Moldova, în 1993 - medalia „Meritul civic" şi, în 2000, medalia „Mihai Eminescu".

Iurie Sadovnic este unul dintre cei mai populari interpreţi de muzică uşoară de la noi. „Am să plec în codrul verde", „Căprioara", „Mîndro, cui mă laşi pe mine", „Faţa pîinii", „Noi pace vrem", „Măicuţa", „Andrii Popa", „Demnitate" - sînt doar cîteva din şlagărele lansate de el, cunoscute şi aplaudate de o lumea întreagă, avînd în prezent zeci de mii de accesări pe YouTube. Generaţiile mai în vîrstă îl ţin minte încă de la şedinţele Cenaclului „Dialog" de la Uniunea Scriitorilor din Moldova, unde cîntăreţul interpreta muzică folk şi se bucura de un succes nemaipomenit.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Iurie Sadovnic , piesă , muzica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
942 locuitori

Zgărdeşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Zgărdeşti, Bondareuca și Ciofu. Localitatea se află la distanţa de 16 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 942 de oameni. Satul Zgărdești a fost menționat documentar în anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.