Mergi spre compartimentul: Muzica
04 iunie 2022, 13:30 Dansul moldovenesc views 2484
În Dereneu a avut loc festivalul dansului popular moldovenesc
Foto: facebook.com/FotoAgenda
04 iunie 2022, 13:30 Dansul moldovenesc views 2484

În Dereneu a avut loc festivalul dansului popular moldovenesc

Duminică, 29 mai 2022 , în comuna Dereneu, raionul Călărași, a avut loc cea de-a II-a Ediție a ,,Festivalului Dansului Popular Moldovenesc’’, la care au participat 13 colective artistice, peste 300 de participanți din diferite raioane ale Republicii.

Publicul prezent la eveniment a fost delectat cu magia dansului folcloric, un univers plin de muzica, armonie si voie buna, adevaratul tezaur pe care il detinem.

Cartea de vizită a dansului popular din localitate este reprezentată de dl. Petru Rutcovschi, conducătorl artistic al colectivului de dans ,,Andrieș’’ care timp de 51 ani duce faima localității în mai multe țări ale lumii.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1606
Populația:
2498 locuitori

Beleavinţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Beleavinţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat în partea centrală a raionului, pe malul rîului Vilia, la 14 km de oraşul Briceni, la 240 km de Chișinău. Satul se află pe traseul inernaţional Odesa- Cernăuţi. Conform datelor din 01.01.2007 populaţia satului constituia 2498 persoane. Prima atestare documentară a satului cu numele Bilavenţi datează din iulie 1606, localitatea fiind în componenţa ţinutului Hotin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.