28 martie 2020, 17:45 Caleidoscop views 43037
Barba te ține tînăr, sănătos și frumos
Foto: directpress.ru
28 martie 2020, 17:45 Caleidoscop views 43037

Barba te ține tînăr, sănătos și frumos

Barba și mustățile aduc avantaje incontestabile pentru sănătate, potrivit Mediafax.

În primul rînd, spun adepţii părului facial, dar şi experţii în sănătate, barba apără împotriva efectelor nocive ale soarelui, scrie dailymail.co.uk. Astfel, cei care poartă barbă se pot apăra de cancerul de piele, provocat mai ales de radiaţiile solare. Cercetătorii au descoperit că părţile feţei acoperite de barbă sau de mustaţă sînt cu o treime mai puţin expuse la efectele nocive ale razelor ultraviolete, în comparaţie cu părţile care nu sînt acoperite.

O altă teorie se referă la faptul că firele de păr cîrlionţate din barbă resping razele ultraviolete.

De asemenea, barba poate preveni accesele de astm. Astfel, bărbaţii care suferă de astm provocat de praf sau polen ar putea avea mai puţine crize datorită părului facial, mai ales al mustăţii, care opreşte alergenii să fie inhalaţi şi să ajungă astfel în plămîni.

Puţini sînt aceia care ştiu că părul facial încetineşte procesul de îmbătrînire. Barba opreşte deshidratarea şi protejează pielea de vînt, unul dintre agenţii care usucă şi distrug bariera de protecţie a pielii.

Mai mult decît atît, o barbă deasă, care se întinde şi sub bărbie, îl protejează pe posesor de răceli. "Părul este un bun izolator, care păstrează căldura, acţionînd ca o barieră de protecţie împotriva frigului", spune medicul Carol Walker.

Părul facial previne şi apariţia diferitelor erupţii ale pielii. În condiţiile în care bărbieritul este una dintre principalele cauze ale infecţiilor bacteriene care apar la nivelul feţei, o barbă îngrijită poate preveni acest situaţii neplăcute, consideră şi medicul Martin Wade, consultant dermatolog la clinica London Skin and Hair din Londra.

Sursa: www.romanialibera.ro

Cuvinte cheie:

barbați , sanatate , frumusete

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
7430 locuitori

Peresecina este un sat şi comună din raionul Orhei. Peresecina este unicul sat din comuna cu acelaşi nume amplasat intr-o regiune colinară şi de şes, pe rîul Ichel, de-a lungul şoselei dintre Orhei şi Chișinău. Distanţa pînă la Chișinău este de 28 km, până la Orhei 18 km. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 7430 de oameni. Prima atestate documentară a satului datează din 4 mai 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.