20 aprilie 2014, 12:27 Caleidoscop views 20701
Oamenii de știință au descifrat fenomenul Focului haric (VIDEO)
Foto: topnews.ru
20 aprilie 2014, 12:27 Caleidoscop views 20701

Oamenii de știință au descifrat fenomenul Focului haric (VIDEO)

Studierea fenomenului unic de pogorîre a Focului haric a fost inițiată de membrii Comisiei pentru descrierea științifică a semnelor divine care au loc în Biserica ortodoxă rusă. Organizația activează timp de 10 ani pe lîngă Patriarhia Moscovei, iar în fruntea ei se află academicianul Pavel Florenski.

„Ortodoxia, spre deosebire de catolicism, are o atitudine mult mai echilibrată față de minuni. Dar comisia noastră este necesară în mod obiectiv, deoarece în ultimul timp atîtea „minuni" s-au produs... La biserică vin neofiții, iar ei vor miracole. Nu le este suficient să stea să asculte liturghia. Trebuie ca Dumnezeu să scoată iepurași din pălărie", - aduce "KP" cuvintele lui Florenski.

Pentru a înțelege modul în care în biserica Sfîntului Mormînt în timpul Paștelui coboară Focul haric, în imediata apropiere a peșterii, unde a fost îngropat Isus Hristos, au fost instalate ilegal echipamente speciale. Permisiunea oficială pentru experiment nu a fost obținută.

Fizicianul Andrei Volkov a confecționat echipament compact pentru a fi plasat într-o geantă.

Ca rezultat, echipamentul a înregistrat descărcări electrice care au loc în templu în momentul pogorîrii Focului haric. Omul de știință a comparat puterea acestuia cu un aparat de sudat.

"Veți spune că dacă există o descărcare electrică nu-i nicio minune ? Din contra. Aceasta este dovada cea mai vie a unui miracol. Am demonstrat că CEVA se întîmplă și am descris acest fenomen în termeni științifici. De asemenea, grupul nostru a mers pe muntele Tabor, unde pe 19 august, de sărbătoarea Schimbării la Față a Domnului, coboară un nor haric. Aceste grafice nu se suprapun în punctul de rouă, cu toate acestea, am înregistrat o apariție anomalică de ceață. În opinia noastră, acest lucru poate fi interpretat ca un fenomen miraculos", - a spus Florenski.

Sursa: topnews.ru

Cuvinte cheie:

Focul Haric , stiinta , studiu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1020 locuitori

Bulboaca este un sat şi comună din raionul Briceni. Bulboaca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Comuna Bulboaca este situată la o distanță de 9 km de oraşul Briceni, la 14 km de staţia de cale ferată Văscăuţi (Ucraina) şi la 239 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1020 de oameni. În documentele timpului satul Bulboaca din ţinutul Hotin este atestat în aprilie 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.