17 aprilie 2015, 10:21 Caleidoscop views 11117
Cum arată cel mai bine conservat mamut din lume
Foto: gandul.info
17 aprilie 2015, 10:21 Caleidoscop views 11117

Cum arată cel mai bine conservat mamut din lume

Cel mai bine conservat mamut din lume va fi expus luna viitoare la Muzeul de istorie naturală din Londra, scrie presa britanică.

''Mumia'' îi aparţine unui pui de mamut şi a fost descoperit în 2007, în Siberia. Timp de trei luni, mamutul va fi expus la Londra, fiind pentru prima dată cînd este vernisat în vestul Europei.

Femela mamut este cu puţin mai mare decît un cîine şi ar fi murit acum 42.000 de ani, la vîrsta de numai o lună.

Zeci de mii de ani, mamutul a stat îngheţat, conservîndu-se, pînă cînd a fost descoperit pe malul rîului Yuribei, de un crescător de reni şi fiii săi, care căutau lemne. Puiul de mamut a fost botezat Lyuba (dragoste, în rusă). Pînă acum, mamutul a fost expus în Sankt Petersburg, Hong Kong şi Chicago.

Sursa: www.gandul.info

Cuvinte cheie:

istoria , descoperire , mamut

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1764
Populația:
314 locuitori

Ţipova este un sat din cadrul comunei Lalova, raionul Rezina. Satul Țipova este situat la o distanță de 14 km de orașul Rezina și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 314 oameni. Prima mențiune documentară a satului Țipova datează din anul 1764.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.