31 mai 2018, 15:15 Caleidoscop views 15412
În 1907 un medic american a cîntărit sufletul uman. Ce greutate are
Foto: obiectiv.info
31 mai 2018, 15:15 Caleidoscop views 15412

În 1907 un medic american a cîntărit sufletul uman. Ce greutate are

În anul 1907 doctorul Duncan McDougal a făcut un experiment macabru, însă interesant deopotrivă. Aceasta a cîntărit trupurile a 6 pacienţi bolnavi de tuberculoză în fază terminală pentru a observa dacă părăsirea sufletului în momentul morţii are vreun impact asupra greutăţii corporale, scrie historia.ro.

Spre stupefacţia echipei de cercetători conduse de McDougal, în momentul morţii fiecăruia din cei 6 subiecţi umani, greutatea corporală a acestora a scăzut, invariabil, cu 21 de grame.

Nici mai mult, nici mai puţin. Nu conta dacă proaspătul decedat cîntărea 120 sau doar 45 de kilograme. Cifrele cîntarului arătau o scădere de fix 21 de grame. Rezultatele au fost publicate în acelaşi an în toate revistele prestigioase de ştiinţă ale vremii. Studiile similare ale doctorului McDougal pe cîini muribunzi aşezaţi pe cîntare, au aratat în schimb că greutatea corporală a patrupedelor nu se modifică deloc după momentul morţii.

Ceea ce l-a facut pe ciudatul medic american să declare că sufletul cîinilor este uşor şi lipsit de păcate, pe cînd sufletele oamenilor "adună" în medie circa 21 de grame de păcate în decursul unei vieţi....

Sursa: www.obiectiv.info

Cuvinte cheie:

descoperire , savanti , om , viata , moarte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429-1463
Populația:
0 locuitori

Zahorna este un sat din cadrul comunei Chițcani, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Căușeni și la 82 km de Chișinău. Satul Zahorna a fost menționat documentar între anii 1429 - 1463.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.