26 aprilie 2015, 11:00 Caleidoscop views 13301
Oamenii de știință vor să amplifice luminozitatea Lunii
Foto: earthsky.org
26 aprilie 2015, 11:00 Caleidoscop views 13301

Oamenii de știință vor să amplifice luminozitatea Lunii

Un proiect ambițios de creare a iluminării de noapte naturale a tuturor localităților și drumurilor de pe planeta Pămînt propun specialiștii suedezi.

Potrivit companiei suedeze Foreo Institute, pentru ca Luna să reflecte mai multă lumină solară spre Pămînt, suprafața ei trebuie "luminată". Astfel, cerul de noapte poate fi făcut atît de strălucitor, încît acesta ar ilumina străzile în loc de felinare, și, prin urmare, s-ar reduce consumul de energie și emisiile de carbon.

"Ne-am dori să atragem atenția asupra proiectului și să facem ca oamenii să conștientizeze criza energetică globală", - a declarat directorul companiei Foreo, Paul Peros.

Potrivit lui Peros, compania intenționează să niveleze suprafața Lunii, mărind astfel capacitatea ei de reflectare.

Autorii recunosc că în cazul acestei abordări oamenii vor trebui să se adapteze la noile condiții, iar luminozitatea ar trebui să fie crescută treptat timp de 30 de ani.

Reprezentanții Foreo spun că deja au atras 52 milioane de dolari pentru cercetare și testări. Pe site-ul web al companiei scrie că prima misiune pe Lună este programată pentru 2020, iar apoi noi roboți vor fi trimiși pe satelitul Terrei la fiecare 3 ani.

Sursa: argumenti.ru

Cuvinte cheie:

cosmos , savanti , Pamint , lumina , luna

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1462
Populația:
32530 locuitori
Logo

Ungheni este un oraş în Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Ungheni. Amplasat în partea de vest a republicii, pe malul stâng al rîului Prut, oraşul Ungheni este situat la o distanţă de 107 km de Chișinău. Localitatea este cel mai important punct vamal feroviar cu România. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 32530 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii, cu numele Unghiul, datează din 1462, fiind în proprietatea boierului Bratu.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.