23 iulie 2015, 09:55 Caleidoscop views 11253
Cercetătorii americani au realizat cea mai completă hartă a planetei Marte de pînă acum (FOTO)
Foto: agerpres.ro
23 iulie 2015, 09:55 Caleidoscop views 11253

Cercetătorii americani au realizat cea mai completă hartă a planetei Marte de pînă acum (FOTO)

O nouă hartă geologică a planetei Marte - cea mai comprehensivă reprezentare de pînă acum a suprafeței "Planetei Roșii" - a fost elaborată de US Geological Survey (USGS), agenția guvernamentală americană pentru cercetări geologice, relatează joi Washington Post.

Realizată pe baza observațiilor și a datelor strînse, în peste 16 ani, de patru nave spațiale orbitale, harta conține o mare diversitate de informații — topografice, referitoare la compoziția geologică, la temperatura diferitelor zone și multe altele. Harta completează versiunile mai vechi, din perioada 1970-1980, după cum a relatat USGS.

Cu ajutorul noii hărți, cercetătorii vor putea să evalueze potențiale zone în care ar putea să se așeze pe suprafața planetei Marte viitoare misiuni spațiale, a afirmat Suzette Kimball, director al USGS.

Noua hartă geologică a planetei Marte, elaborată în cadrul unui proiect finanțat de NASA, este disponibilă pentru a fi descărcată on-line.

Sursa: www.agerpres.ro

Cuvinte cheie:

Marte , harta , savanti

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
831 locuitori

Bobuleşti este un sat din cadrul comunei Gura Camencii, raionul Floreşti. Este situat pe malul stîng al rîului Răut, la 5 km de orașul Floreşti şi la 125 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 831 de oameni. Satul Bobulești este atestat documentar în anul 1618.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.