15 august 2014, 14:53 Caleidoscop views 9194
Un sat de pe coasta de sud a Marii Britanii, vîndut la preţ mult mai mic decît cel al unei singure case în Londra
Foto: wikipedia.org
15 august 2014, 14:53 Caleidoscop views 9194

Un sat de pe coasta de sud a Marii Britanii, vîndut la preţ mult mai mic decît cel al unei singure case în Londra

Un sat întreg de pe coasta de sud a Marii Britanii a fost vîndut recent pentru un preţ mult mai mic decît cel al unei singure case dintr-un cartier de lux din Londra. Cazul trage un semnal de alarmă privind diferenţele de preţuri care au apărut în ultima perioadă între Londra şi alte regiuni ale ţării.

Satul Bantham din sudul Marii Britanii a fost vîndut în totalitate pentru suma de 11 milioane şi jumătate de lire sterline. Cele 12 locuinţe, terenul de golf şi plaja satului Bantham reprezintă una dintre destinaţiile de vacanţă preferate ale magnatului Richard Branson şi au inspirat-o pe scriitoarea Agatha Christie în romanele sale poliţiste.

Preţul e mult mai mic decît un apartament în cartierul londonez Mayfair, unde valoarea unei locuinţe ajunge chiar şi la 20 de milioane de lire. Tocmai de aceea autorităţile britanice speră că acest caz va atrage atenţia cu privire la diferenţele de preţuri dintre capitală şi restul ţării.

De teamă că noul proprietar va distruge vechiul sat şi că îl va transforma într-o staţiune modernă, autorităţile locale au organizat o strîngere de fonduri în speranţa că vor putea cumpăra măcar plaja de lîngă localitate.

Sursa: www.antena3.ro

Cuvinte cheie:

localitati , Marea Britanie , preţ , comert

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1573
Populația:
11128 locuitori

Costeşti este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Costeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ialoveni și la 22 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 11128 de oameni. Satul Costești a fost menționat documentar în anul 1573.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.