16 septembrie 2014, 11:19 Caleidoscop views 9564
Oamenii de știință au descoperit un nor uriaș de alcool în spațiu
Foto: GLOBAL LOOK press
16 septembrie 2014, 11:19 Caleidoscop views 9564

Oamenii de știință au descoperit un nor uriaș de alcool în spațiu

Oamenii de știință din Statele Unite au descoperit în spațiu nori gigant de alcool. Astronomii spun că alcoolul din spațiu este impropriu pentru consumul uman.

Norul de alcool a fost descoperit la o distanță de 6, 5 mii de ani-lumină de Pămînt, în zona cunoscută sub numele de W3 (OH). Norul este compus din alcool metilic și o cantitate relativ mică de etil, potrivit InFuture.ru.

Potrivit oamenilor de știință americani, formarea de alcool în spațiu nu este surprinzătoare. Formula compusului este simplă - hidrogen împreună cu oxigen și carbon.

Norul conține alcool etilic suficient pentru a umple 400 de bilioane de bilioane de halbe de bere.

Pentru a consuma acest alcool, fiecare persoană de pe pămînt ar trebui să bea 300.000 de halbe în fiecare zi, timp de un miliard de ani.

Din pacate pentru unii, norul este prea departe, în plus este un cocktail din 32 de compusi, printre care monoxid de carbon, acid cianhidric și amoniac.

Sursa: www.newizv.ru

Cuvinte cheie:

alcool , cosmos , descoperire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
240 locuitori

Crasnoe este un sat din cadrul orașului Grigoriopol din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Grigoriopol și la 115 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnoe alcătuia 240 de oameni în anul 2011. Satul Crasnoe a fost înființat în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.