23 septembrie 2014, 15:47 Caleidoscop views 11059
Cea mai periculoasă şosea din Europa
Foto: gandul.info
23 septembrie 2014, 15:47 Caleidoscop views 11059

Cea mai periculoasă şosea din Europa

Curbe strînse, natură sălbatică şi un peisaj spectaculos sunt ingredientele care transformă o călătorie pe Drumul Atlanticului într-o experienţă de neuitat.

Drumul Atlanticului este o şosea lungă de 8,3 kilometri care uneşte oraşele Kristiansund şi Molde, centre urbane din regiunea situată în fiordurile din vestul Norvegiei. Şoseaua începe la aproximativ 30 de kilometri sud-vest de Kristiansund şi se termină la 47 de kilometri nord de Molde, notează Mediafax.ro.

Drumul şerpuieşte peste poduri joase ce par a ieşi din mare unind salba de insule dintre Molde (celebru pentru festivalul de jazz pe care îl găzduieşte anual, în iulie) şi Kristiansund, în zona fiordurilor din vest, notează visitnorway. com.

Drumul Atlanticului trece pe lîngă o zonă foarte periculoasă a coastei de vest a Norvegiei, numită Hustadvika. Furtunile impresionante care se abat asupra zonei au adus sfîrşitul multor nave, de-a lungul timpului. Însă cînd apele oceanului se mai liniştesc, priveliştea oferită de întinderea oceanului este spectaculoasă, fiind animată de o varietate de păsări, foci şi chiar balene.

Desemnată "construcţia secolului" în Norvegia în 2005, şoseaua uneşte micile comunităţi de pe coastă şi a primit statutul de traseu turistic naţional datorită arhitecturii podurilor şi a frumuseţii rare a ţinuturilor pe care le străbate.

Traseul are patru popasuri care oferă privelişti panoramice şi diverse facilităţi. Natura şi amprenta umană se împletesc armonios, iar unele platforme dintre aceste popasuri pot fi folosite pentru pescuitul la undiţă.

Şapte poduri unesc insulele prin care trece impresionantul drum. Cel mai înalt dintre acestea este podul Storseisundet, a cărui curbură oferă o perspectivă artistică deosebită acestui tip de construcţii.

Sursa: www.gandul.info

Cuvinte cheie:

drum , pericol , Europa , Norvegia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1698
Populația:
675 locuitori

Bobeica este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bobeica, Draguseni și Dahnovici. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Hîncești și la 50 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 675 de oameni. Satul Bobeica a fost menționat documentar în anul 1698.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.