31 octombrie 2014, 17:04 Caleidoscop views 9546
Scandal. Telefoanele Sony trimit date către servere din China
Foto: gandul.info
31 octombrie 2014, 17:04 Caleidoscop views 9546

Scandal. Telefoanele Sony trimit date către servere din China

Mai mulţi posesori de smartphone-uri Android Sony, companie japoneză, s-au plâns că acestea trimit date către servere din China, chiar şi atunci când nu au instalate aplicaţii terţe.

Pe mai multe terminale Sony utilizatorii au descoperit un director numit Baidu (numele celui mai mare motor de căutare din China). L-au şters şi au restartat telefonul, dar directorul a apărut din nou. Alertaţi de această problemă, unii deţinători de smartphone-uri Sony Xperia au făcut investigaţii amănunţite şi au aflat că terminalele transmit date către servere din China, probabil ale motorului de căutare Baidu.

Sony nu a oferit, deocamdată, o explicaţie clară pentru acest incident, dar a promis că va rezolva problema printr-o actualizare software.

Pe Reddit şi alţi utilizatori, de terminale HTC One M7, HTC One X, OnePlus şi chiar Nexus 5 (care rulează o versiune curată de Android, dezvoltată de Google), au spus că au găsit directorul Baidu pe telefoane.

Sunt şi voci care spun că nu Sony a introdus în sistemul de operare directorul, ci acesta a apărut, probabil, în urma unui atac malware. Însă, în unele cazuri, pe telefoane noi Sony, abia scoase din cutie, directorul apare.

Pentru a vedea dacă aveţi directorul respectiv pe telefon, mergeţi în programul de management al fişierelor şi daţi o căutare folosind cuvântul „baidu".

Situaţia nu este una plăcută pentru Sony, care se străduieşte să câştige cotă de piaţă în industria smartphone-urilor şi înregistrează pierderi financiare masive pe acest segment. Compania nu se află în topul celor mai mari cinci producători din lume.

Sursa: www.gandul.info

Cuvinte cheie:

telefon , China , scandal

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
1980 locuitori

Lunga este un sat şi comună din raionul Floreşti. Lunga este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, satul se află la distanța de 8 km de orașul Florești și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1980 de oameni. Satul Lunga a fost întemeiat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.