20 noiembrie 2020, 14:30 Caleidoscop views 17979
Care este ritmul ideal de lucru şi cînd trebuie să iei pauză
Foto: jurnalul.ro
20 noiembrie 2020, 14:30 Caleidoscop views 17979

Care este ritmul ideal de lucru şi cînd trebuie să iei pauză

Ecuația magică pentru o bună productivitate la locul de muncă ar fi 52 de minute de lucru și 17 minute de pauză - a constatat o firmă letonă, conform lefigaro.fr.

După cîteva ore consecutive de lucru, se recomandă o pauză a creierului pentru a putea continua eficient. Este ceea ce se numește a lucra inteligent. Metoda a fost dovedită concret la Draugiem Group, firmă letonă care a elaborat un studiu publicat pe site-ul publicației lunare Fast Company. Cu ajutorul DeskTime, soft comercializat de firmă, s-a urmărit ce făceau salariații la calculator în aplicații considerate 'productive', 'neproductive' sau 'neutre'. Rezultatul a fost că 10% dintre salariații cei mai eficienți luau pauze regulat, iar la campionii productivității ele durau 17 minute, la 52 de minute lucrate.

Este vorba însă de o adevărată pauză și o adevărată odihnă, nu de 17 minute petrecute pe Facebook sau într-o conversație cu colegul despre necazurile de la serviciu. Salariații de la Drauguiem Group se relaxează în cel mai bun sens al cuvîntului: se plimbă, citesc sau vorbesc, dar nu despre activitatea lor profesională.

Nu se știe dacă regula de 52 + 17 minute este cea mai bună (nu la toate locurile de muncă se poate aplica), dar oricum sunt necesare pauze regulate pe parcursul zilei, fie și numai pentru că oamenii nu sunt la fel de concentrați pe tot parcursul zilei. În iunie 2013, un studiu britanic realizat de cercetători de la London Offices și publicat de site-ul Daily Mail arăta că cea mai scăzută productivitate se înregistrează la ora 14.55, adică în jurul orei mesei de prînz.

Sursa: jurnalul.ro

Cuvinte cheie:

sfat , om , munca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1810
Populația:
464 locuitori

Ţipordei este un sat din cadrul comunei Cuhureştii de Jos, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Florești și la 156 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 464 de oameni. Satul Țipordei a fost menționat documentar în anul 1810.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.