22 noiembrie 2014, 10:52 Caleidoscop views 7171
Britanicii vor să îngroape pe Lună ADN uman și fotografii
Foto: lunarmissionone.com
22 noiembrie 2014, 10:52 Caleidoscop views 7171

Britanicii vor să îngroape pe Lună ADN uman și fotografii

Compania Lunar Missions intenționează să strîngă 500 milioane lire sterline pentru finanțarea trimiterii pe Lună a unei sonde de cercetare, relatează BBC.

"Orice locuitor de pe Terra poate participa la proiect, contribuind cu niște bani, cîteva lire sterline. Sonda Lunar Mission One va permite oamenilor de știință să-și îmbogățeasca bagajul de cunoștințe despre cum s-a format Pămîntul și satelitul natural al acestuia", a declarat șeful proiectului, David Ayron.

Cei care vor ajuta financiar la transpunerea în practică a proiectului vor putea trimite pe Lună, într-o capsulă specială, cîteva informații despre sine. Toate datele vor fi nregistrate pe un suport electronic.

Astfel, pentru cîteva lire sterline poți trimite un scurt mesaj, fotografii personale. Pentru o mostră de par, contribuția se ridică la 50 de lire sterline și ajunge la 200 de lire în cazul unui film video.

In plus, sonda va transporta pe Lună informații legate de istoria omenirii, iar toate datele se vor afla în subsolul lunar chiar și în cazul în care viața pe Terra va dispărea, dintr-un motiv sau altul.

Sursa: incomemagazine.ro

Cuvinte cheie:

luna , om , ADN

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
13 locuitori

Podul Lung este un sat din comuna Sipoteni, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Călărași și la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 13 oameni. Satul Podul Lung a fost înființat în anul 1955.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.