31 decembrie 2014, 17:25 Caleidoscop views 11928
Topul preţurilor pentru Revelion în capitalele lumii (INFOGRAFIC)
Foto: adevarul.ro
31 decembrie 2014, 17:25 Caleidoscop views 11928

Topul preţurilor pentru Revelion în capitalele lumii (INFOGRAFIC)

O cercetare realizată de compania Travelex, unul dintre cei mai importanţi jucători globali pe segmentul de schimb valutar, indică capitalele unde putem petrece de Revelion la cele mai mici preţuri, dar şi care sunt metropolele unde distracţia dintre ani ne va lăsa fără bani în buzunar.

Londra este mai scumpă decât New York şi Paris pentru o vacanţă de Revelion, conform studiului realizat de compania Travelex. La polul opus din punct de vedere financiar se situează Budapesta şi Praga, cu cele mai rezonabile tarife la mâncare şi băutură pentru perioada sfârşitului de an.

Studiul a arătat că în noaptea dintre ani turiştii cheltuie în medie 424 de euro de persoană la Londra, sumă care include un pahar de bere 500 ml, o sticlă de şampanie, cina pentru o persoană şi accesul în zona unde se organizează focul de artificii, dacă este cazul. Primarul Londrei, Mayor Boris Johnson, a confiramt recent că faimosul foc de artificii de pe malurile fluviului Tamisa va avea avea, pentru prima dată, o taxă de intrare de 10 lire sterline (aproximativ 13 euro).

La New York, aceleaşi condiţii sunt estimate la 150 de euro, în timp ce la Budapesta tariful ajunge la 84,26 euro (unde preţul pentru o cină de două persoane este, în medie, de 28 de euro). Noaptea de Revelion în Praga s-a dovedit cea mai ieftină, cu aproximativ 54 de euro pentru condiţiile amintite.

Pentru cei care şi-ar dori să prindă sfârşitul de an la Paris, studiul arată că este necesar un buget de 309 euro. Printre capitalele incluse în studiu se numără şi capitala canadiană, Toronto, cu 348,26 de euro.

Sursa: adevarul.ro

Cuvinte cheie:

preţ , sarbatoare , top , Anul Nou

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1757
Populația:
3271 locuitori

Filipeni este un sat şi comună din raionul Leova. Filipeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Leova și la 92 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3271 de oameni. Satul Filipeni a fost menționat documentar în anul 1757.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.