27 ianuarie 2015, 16:45 Caleidoscop views 12530
Miracol la o mănăstire din România! 70 de icoane au plâns cu sânge și mir
Foto: libertatea.ro
27 ianuarie 2015, 16:45 Caleidoscop views 12530

Miracol la o mănăstire din România! 70 de icoane au plâns cu sânge și mir

Mănăstirea cu hramul Sfântului Pantelimon Tămăduitorul din Siliştea Gumeşti a fost scena unui adevărat miracol. 70 de icoane au început sa plângă într-o seară cu lacrimi de mir şi sânge.

Mănăstirea din Siliştea Gumeşti a fost cândva o unitate militară sovietică, transformată în lăcaş de cult după 1996, prin strădania preotului Antonie Lita. Vechile cazărmi s-au transformat în chilii pentru călugării veniţi în inima Teleormanului, relatează romaniatv.net.

Curajul de a transforma o fosta unitate militară sovietică în mănăstire pare că a fost răsplătit de Divinitate printr-un şir incredibil de minuni. Într-o noapte, călugării au fost martorii unui miracol.

"Pe la ora 2 şi ceva, a început sa curgă sfânt mir de la o icoană de la biserică, şi băiatul care citea la Pslatire a venit să mă anunţe... celalalt preot care trebuia să citească la 3 a venit şi el să îmi spună că curge din 28 de locuri din icoană iar eu am zis că până nu face Maica Domnului baltă de mir să nu vină să mă deranjeze că trebuia sa plec la o înmormântare şi mă simţeam tare obosit. Apoi, dimineaţa, am sunat pe Preasfinţitul, i-am spus ce s-a întâmplat şi a zis să ştergem bine pe jos, să punem celofan, să punem vata şi să lăsam credincioşii să vadă cu ochii lor minunea Maicii Domnului", povestea stareţul mănăstirii.

Minunea Maicii Domnului a căpătat însa proporţii de necrezut. În chiliile călugărilor, la bucătărie, oriunde s-ar fi aflat o icoana, lacrimi de mir se prelingeau sub ochii uluiţi ai credincioşilor. Tot la mănăstirea din Siliştea Gumeşti, o icoană a Maicii Domnului a plâns si cu lacrimi de sânge.

Sursa: www.libertatea.ro

Cuvinte cheie:

manastire , Romania , icoana , minune

Comentarii

 (1)
  • #1 Alexandr Răspunde Citează selecţia
    Oткуда в Румынии появилась советская воинская часть??? Насколько известно, там никогда не стояли советские войска...может быть во время войны? Или стояла до 1996 года румынская воинская часть, кот. преподнесли читателю в качестве советской?? А то, что иконы плачут не к добру.Дай бог всем мира и благополучия.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1848
Populația:
1335 locuitori

Gaşpar este un sat şi comună din raionul Edineţ. Gaşpar este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanţă de 25 km de oraşul Edineţ şi la 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1335 de oameni. Satul Gaşpar este menţionat documentar în anul 1848 cu numele de Fîntîna Nouă, iar din 1930 apare sub numele de Gaşpar.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.