01 februarie 2015, 11:22 Caleidoscop views 7777
Unități NATO, pregătite a fi desfășurate în România și alte țări
Foto: incomemagazine.ro
01 februarie 2015, 11:22 Caleidoscop views 7777

Unități NATO, pregătite a fi desfășurate în România și alte țări

NATO a anunțat vineri că va desfășura unități de mici dimensiuni în șase țări din estul Europei - Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România și Bulgaria - pentru a ajuta la coordonarea forței create ca reacție la acțiunile Rusiei din Ucraina, relatează agenția Associated Press, citată de ABC News.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a precizat vineri, într-o conferință de presă la Bruxelles, că unitățile vor fi primele de acest tip în cele șase țări, relateaza Agerpres in pagina electronica.

Miniștrii apărării din cele 28 de state membre NATO vor discuta despre noua forță de reacție, care poate interveni rapid în orice punct sensibil din Europa, la reuniunea lor de la 5 februarie.

Stoltenberg a mai spus că țările care vor oferi cele câteva mii de militari ce vor fi pregătiți a fi desfășurați ar urma să fie anunțate săptămâna viitoare. Norvegia, Germania și Olanda sunt pregătite să contribuie.

Fiecare unitate are urma să cuprindă numai câteva zeci de militari. Unitățile vor programa și pregăti exerciții militare și vor oferi servicii de comandă și control pentru orice întăriri de care noua forță de reacție ar avea nevoie.

"Vor avea un rol cheie, deoarece vor reprezenta legătura între forțele naționale și forțele NATO. Vor face planuri, vor organiza exerciții, pentru a oferi unele elemente-cheie de comandă pentru întăriri", a spus Stoltenberg.

Forțele NATO au desfășurat circa 200 de exerciții militare în 2014, iar Stoltenberg a promis că acestea vor continua, în contextul în care Alianța se adaptează la prezența tot mai mare a avioanelor de război rusești în spațiul aerian european. NATO a interceptat anul trecut peste 400 de avioane militare rusești.

Sursa: incomemagazine.ro

Cuvinte cheie:

NATO , Romania , Polonia , militari

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
534 locuitori

Carbalia este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Carbalia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 85 km de municipiul Comrat și la 177 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 534 locuitori. Satul Carbalia a fost menționat documentar în anul 1806.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.