26 februarie 2015, 16:30 Caleidoscop views 7984
Lumea intunecata a razboiului hibrid
26 februarie 2015, 16:30 Caleidoscop views 7984

Lumea intunecata a razboiului hibrid

In Ucraina a inceput schimbul de prizonieri, informeaza cotidianul britanic The Independent, estimand ca, in pofida faptului ca separatisti si armata se acuza reciproc de incalcarea armistitiului convenit in urma cu 10 zile, este putin probabila o reluarea a luptelor in viitorul apropiat.

Ceea ce nu inseamna ca razboiul a luat sfarsit. Nu, pana la pace mai e cale lunga, crede semnatarul articolului din Independent.

"Duminica am asistat la un exemplu de razboi hibrid - folosirea sabotajului, a destabilizarii si a propagandei otravitoare", continua jurnalistul britanic, descriind, astfel, explozia de la Harkov din timpul unei demonstratii proeuropene.

Termenul de "razboi hibrid" este folosit tot mai des, in ultimul timp, de politicienii straini, de comandanti militari. Toti avertizeaza ca administratia lui Putin aplica tocmai aceasta tactica. "In realitate, ea este folosita de Kremlin de la inlaturarea de la putere a fostului presedinte ucrainean, Viktor Ianukovici. Acum, totul este mai intens, dar si asa nu este suficient de bine reflectat in presa lumii", este de parere autorul materialului din Independent.

Care este scopul razboiului hibrid? "De a instaura neincredere intre diferite grupari, cum s-a intamplat, spre exemplu la Odessa, unde, candva, au trait impreuna peste 200 de nationalitati", apreciaza publicatia citata.

Sursa: incomemagazine.ro

Cuvinte cheie:

război , Ucraina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
175 locuitori

Inculeţ este un sat din cadrul comunei Zorile, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 12 km de oraşul Orhei şi la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 175 de oameni. Satul Inculeț a fost întemeiat în anul 1922.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.