26 martie 2021, 15:00 Caleidoscop views 11711
De ce animalele
26 martie 2021, 15:00 Caleidoscop views 11711

De ce animalele "simt" cutremurele

Animalele sunt capabile să prezică cutremurele datorită sensibilității lor la electricitatea prezentă în mediul înconjurător, potrivit unui studiu publicat de cercetători de la Universitatea Anglia Ruskin (estul Marii Britanii), relatează EFE.

Camerele de supraveghere din parcul național Yanachaga-Chemillén, din Peru, au arătat cum se reducea numărul animalelor existente în zonă, cu 23 de zile înainte de cutremurul de 7 grade pe scara Richter care a avut loc în 2011.

Timp de 5 sau 7 zile înainte de seism, camerele nu au înregistrat prezența niciunui animal, fapt "total neobișnuit", a declarat Rachel Grant, directoarea studiului publicat de revista 'Physics And Chemistry Of The Earth'.

"Analizele au demonstrat că exact înainte de cutremur activitatea animalelor a scăzut total", a comentat Grant, care a precizat că parcul național se afla la 320 de kilometri de epicentru.

Cercetătorii au descoperit că în zilele premergătoare cutremurului, mediul din această zonă era încărcat cu ioni pozitivi, fapt ce provoacă agitație, hiperactivitate și confuzie în rândul animalelor, informeaza agerpres in pagina electronica.

Sursa: incomemagazine.ro

Cuvinte cheie:

animale , cutremur , pericol

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
2140 locuitori

Cărbuna este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Cărbuna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Ialoveni și la 40 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2140 de oameni. Satul Cărbuna a fost menționat documentar în anul 1775.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.