24 aprilie 2015, 11:21 Caleidoscop views 8159
Zeci de ouă de dinozaur, descoperite pe un şantier din China
24 aprilie 2015, 11:21 Caleidoscop views 8159

Zeci de ouă de dinozaur, descoperite pe un şantier din China

Peste 40 de ouă de dinozaur fosilizate au fost descoperite de muncitorii care lucrează la construcţia unui drum din oraşul Heyuan, China, scrie mediafax.ro.

Muzeul fosilelor de dinozaur din Heyuan este deţinătorul unui record mondial Guinness, din 2004, pentru cea mai mare colecţie de ouă de dinozaur din lume. În 2004, muzeul avea 10.008 ouă în colecţia sa, cărora li se adaugă acum cele 43 descoperite duminică.

Dintre fosilele descoperite la sfârşitul săptămânii trecute, 19 sunt intacte, iar cel mai mare ou are peste 17 centimetri în diametru. „Ouăle fosilizate au fost găsite în stratul de gresie roşie, un mediu în care au fost descoperite şi alte ouă fosilizate, în trecut", a declarat curator al muzeului din Heyuan, Du Yanli.

Cele mai multe ouă fosilizate descoperite în oraş au fost depuse de dinozauri din specia oviraptor şi de dinozauri cu cioc de raţă, care au trăit pe Terra în urmă cu circa 89 de milioane de ani. Du Yanli a declarat că va fi nevoie de o serie de analize pentru a stabili exact ce specie de dinozaur a depus aceste ouă în urmă cu milioane de ani.

Sursa: jurnal.md

Cuvinte cheie:

dinozauri , China , descoperire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1802
Populația:
524 locuitori

Noroceni este un sat din cadrul comunei Ghetlova, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Orhei și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 524 de oameni. Satul Noroceni a fost menționat documentar în anul 1802.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.