24 aprilie 2015, 15:58 Caleidoscop views 14463
Cel mai mic ou din lume (Foto)
24 aprilie 2015, 15:58 Caleidoscop views 14463

Cel mai mic ou din lume (Foto)

Shannon Hayes, în vârstă de 12 ani, susţine că deţine cel mai mic ou din lume. Una dintre găinile ei a făcut un ou care are doar 1,8 centimetri.

Tânăra s-a apucat să caute pe Internet dacă există un ou mai mic decât cel pe care îl deţine ea. „Sunt încrezătoare că e cel mai mic. Este foarte mic şi nu ţi l-ai dori la micul dejun", spune Shannon.

Shannon are şapte găini şi nu ştie exact care e cea care a făcut oul record.

Bunica fetei spune că nu le-a venit să creadă ochilor atunci când au văzut oul: „Este minuscul în comparaţie cu ouăle obişnuite".

În 2011, un fermier american a anunţat că deţine cel mai mic ou de găină din lume. Avea 2,1 centimetri. În 2014, recordul a fost doborât cu doar doi milimetri.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

fapt , record

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1571 locuitori

Mărcăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte 2 localităţi: Mărcăuţi şi Mărcăuţii Noi. Localitatea este situată la o distanţă de 24 km de oraşul Briceni şi 220 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1571 oameni. Prima atestare documentară a localităţii datează din aprilie 1620, cînd acesta este trecut într-un act al cancelariei domneşti ca satul Marcovăţ din ţinutul Hotin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.