03 august 2015, 17:08 Caleidoscop views 7441
Putin a semnat decretul privid crearea Forțelor Aerospațiale
Foto: ТАСС
03 august 2015, 17:08 Caleidoscop views 7441

Putin a semnat decretul privid crearea Forțelor Aerospațiale

Ministrul rus al apărării, generalul de armată Serghei Șoigu, a anunțat luni crearea Forțelor Aerospațiale în cadrul armatei Rusiei prin fuziunea aviației militare, apărării antiaeriene și antirachetă, precum și forțelor cosmice, care au activat pînă acum ca structuri independente, relatează agențiile de presă RIA Novosti și EFE, citate de AGERPRES şi MOLDPRES.

"Formarea Forțelor Aerospațiale este opțiunea cea mai adecvată pentru a îmbunătăți apărarea aerospațială a țării", a declarat Șoigu în timpul unei întîlniri la Ministerul Apărării.

Astfel, în conformitate cu un decret semnat la 1 august de președintele Vladimir Putin, comandantul suprem al armatei, au fost unificate sub o singură comandă "aviația, trupele de apărare aeriană, forțele de apărare antirachetă și cele spațiale", a precizat Serghei Șoigu.

"Aceasta va permite în primul rînd concentrarea în aceleași mîini a întregii responsabilități pentru formarea politicii tehnico-militare și rezolvarea problemelor în sectorul aerospațial, iar, în al doilea rînd, o integrare mai strînsă va îmbunătăți eficiența utilizării acestora", a afirmat ministrul rus al apărării, adăugînd că noile forțe create vor asigura o dezvoltare progresivă a apărării aerospațiale a țării.

La începutul acestui deceniu, Moscova a lansat un plan ambițios de reînarmare cu un buget de 700.000 de milioane de dolari pînă în 2020 și care oferă prioritate achiziționării de submarine nucleare, de avioane strategice și rachete intercontinentale.

Modernizarea armatei ruse coincide cu o gravă deteriorare a relațiilor dintre Rusia și Occident, fără precedent de la încheierea Războiului Rece, ca urmare a rolului Moscovei în criza Ucraina.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

armata , Rusia , Vladimir Putin

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1876
Populația:
1603 locuitori

Vişniovca este un sat şi comună din raionul Cantemir. Vişniovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cantemir și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1603 oameni. Satul Vişniovca a fost menționat documentar în anul 1876.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.