17 septembrie 2020, 16:30 Caleidoscop views 9749
Sapte pasi care te fac mai destept!
17 septembrie 2020, 16:30 Caleidoscop views 9749

Sapte pasi care te fac mai destept!

Fiecare dintre noi ne nastem cu o doza de inteligenta, dar diferenta pana la a deveni destept se face de cele mai multe ori la "antrenament".

Iata cateva lucruri simple pe care le poti face ca sa devii mai desteapta.

Bea doua pahare cu apa la 30 de minute dupa ce te-ai trezit

Pentru ca ai dormit, corpul tau nu a primit apa de cateva ore bune. Doua pahare mari cu apa o sa echilibreze fluidele din organism. Exista studii realizate pe copii care arata ca, daca bei mai multa apa, o sa poti sa indeplinesti sarcini intelectuale mai dificile peste zi. Asa ca ai grija sa iti hidratezi creierul.

Asculta un audiobook in drum spre job

Chiar daca nu dureaza mai mult de 15 minute, pune-ti pe telefon sau in masina inregistrari care sa te stimuleze intelectual. Un discurs de la conferintele TED sau un audiobook cu autorul tau preferat.

Bea ceai verde in timp ce lucrezi

Ceaiul verde contine L-teanina, un aminoacid care determina o crestere a undelor cerebrale alfa din creier. Concret, in timp ce cafeaua induce anxietate, un cei verde de calitate produce o concentrare relaxata, fara sa dea somnolenta. De aceea L-teanina se gaseste si ca supliment alimentar care relaxeaza si ajuta in cazul problemelor cardiovasculare, scrie andreearaicu.ro.

Nu consuma zahar peste zi

De fapt, daca poti, taie-l de tot de pe lista. Daca nu reusesti, macar nu consuma produse cu zahar in momentele in care vrei sa te concentrezi. Nu ajuta deloc la functionarea creierului. in schimb, acizii grasi iti ajuta mintea. Cand ai o zi mai grea la job, mananca la pranz peste sau oua.

Citeste o carte in loc sa te uiti la TV

Cititul e un exercitiu activ pentru creier, in timp ce privitul la televizor – nu. Cand citesti, creierul e fortat sa construiasca imagini mentale. La fel, jocurile iti dezvolta gandirea. Chiar si un joc foarte simplu pe telefon face mai mult bine creierului decat un serial de la TV.

Petrece timp cu oameni mai destepti decat tine

Obiceiurile sunt contagioase. Modelele de gandire ale celor cu care iti petreci timpul isi vor pune amprenta si asupra ta. Asa ca stai cat poti de mult in preajma unor oameni mai destepti decat tine si vei avea doar de castigat.

Vorbeste cu oameni care te contrazic

Intra in discutii amicale cu oameni care nu sunt de acord cu tot ce spui. Daca ai discutii in contradictoriu vei invata sa argumentezi mai bine sau sa iti dai seama ca gresesti. In ambele cazuri, ai de castigat.

Sursa: caplimpede.ro

Cuvinte cheie:

minte , sfat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
3036 locuitori

Vărvăreuca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vărvăreuca și Stîrceni. Satul Vărvăreuca este situat la o distanță de 3 km de orașul Florești și la 134 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3036 de oameni. Satul Vărvăreuca a fost atestat documentar la 12 aprilie 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.