09 octombrie 2015, 15:31 Caleidoscop views 6004
Sobianin: În Europa migranții pleacă după îndemnizații, iar în Rusia vin să lucreze
09 octombrie 2015, 15:31 Caleidoscop views 6004

Sobianin: În Europa migranții pleacă după îndemnizații, iar în Rusia vin să lucreze

"Între migranții europeni și acei care vin în Rusia, există o mare diferență. În Europa migranții pleacă după îndemnizații, iar în Rusia vin să lucreze", acest lucru l-a declarat primarul Moscovei, Serghei Sobianin, într-un interviu acordat redactorului-șef al ziarului "Argumentî i factî".

"Și dacă europenii îi plătesc pentru faptul că aceștia nu fac nimic, întreținîndu-i, atunci în țara noastră migranții ne plătesc ca să vină să lucreze aici. Am introdus sistemul de patente. Pentru a avea permis de ședere în Moscova pentru mai mult de trei luni, aceștia trebui să dețină documentul relevant și să plătească 4 mii de ruble pe lună în avans ca impozit pe venit. În plus migrantul angajat în cîmpul muncii trebuie să-și cumpere polița de asigurare pentru sănătate. Statul nu are nici un fel de obligațiuni față de acesta în ce privește asigurarea socială. Iată de ce migranții aduc Moscovei mai multe venituri, decît creează probleme", a adăugat Sobianin.

Întrebat dacă există un deficit al forței de muncă, primarul Moscovei a subliniat că: "Întotdeauna a existat și va exista un deficit al forței de muncă, deoarece locuri de muncă sînt încă pentru aproximativ 2,5 milioane de oameni. Unele dintre acestea sînt ocupate de lucrătorii din regiunile Rusiei și din suburbiile Moscovei, altă parte sînt completate din contul migranților".

Sursa: www.aif.ru

Cuvinte cheie:

Moscova , primaria , munca , Europa , migratie , indemnizatii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1573
Populația:
1147 locuitori

Halahora de Sus este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Halahora de Jos,  Halahora de Sus, Chirilovca. Satul Halahora de Sus se află la o distanță de 15 km de oraşul Briceni, la 36 km de staţia de cale ferată Ocniţa şi la 223 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1147 de oameni. Prima atestare documentară a satului Holohoreni din ţinutul Hotin datează din mai 1573.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.