23 februarie 2019, 12:05 Caleidoscop views 14667
23 februarie 2019, 12:05 Caleidoscop views 14667

Cum să-l identificăm pe cel care minte cu profilul lui de Facebook?

Cercetătorii au identificat detaliile care tradează un profil de Facebook mincinos. Sociologii Cătălina Toma și Jeffrey Hancock de la Universitatea Wisconsin-Madison au descoperit care sînt indiciile care dau de gol un profil de Facebook mincinos, scrie psychcentral.com.

Cei care doresc să îşi caute jumatatea online şi care mint în legătură cu greutatea lor, cu înălţimea şi vîrsta fac o serie de greşeli, care ne permit să le identificăm lipsa de sinceritate.

După ce au analizat 78 de persoane, oamenii de ştiinţă au descoperit că cei care mint au tendinţa de a folosi mai rar pronumele “eu”.

“Mincinoşii fac acest lucru pentru că vor să se distanțeze de declaraţiile lor înşelatoare”, a spus Cătălina Toma. Mincinoşii folosesc adesea negaţiile. Prin urmare,  în loc de “sînt fericit”, ei ar spune “nu sînt trist”, iar în loc de “captivant”, ar zice “neplictisitor”. De asemenea, autodescrierile lor sînt scurte. “Cu cît scriu mai puţin, cu atît trebuie să își amintească mai puţine minciuni pe care să le susţină”, spune Cătălina Toma.

Oamenii care au minţit în legatura cu vîrsta, cu înălţimea şi cu greutatea sau au ales o poză care nu îi reprezintă, evită să vorbească despre felul în care arată şi pun accentul pe lucrurile pe care le-au realizat în viaţă.

Folosind aceste lucruri, cercetătorii au fost capabili să identifice corect mincinoşii în aproximativ 65% din cazuri.

Dintre persoanele studiate, 80% au minţit în legatură cu ceva. Greutatea este de cele mai multe ori cosmetizată. Femeile spun că au, în medie, cu 4 kilograme mai puţin, iar bărbaţii cu un kilogram. Jumătate dintre oameni au minţit în legătură cu înalţimea, iar 20% nu şi-au dat adevărata vîrstă.

„Nu cred că am reuşit să găsim un detector de minciuni şi să-l instalăm pe site-urile matrimoniale", afirmă Cătălina Toma. "Într-o zi, posibil va fi elaborat un software-ul care va putea calcula probabilitatea că omul drăguț de pe fotografie minte, însă crearea unor asemenea tehnologii poate lua ceva timp."

Cuvinte cheie:

retea de socializare , om , internet

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
125 locuitori

Valea Verde este un sat din cadrul comunei Copanca, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Căușeni și la 93 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 125 de oameni. Satul Valea Verde a fost înființat în anul 1964.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.