06 martie 2015, 11:18 Caleidoscop views 13171
06 martie 2015, 11:18 Caleidoscop views 13171

5 profeții despre apocalipsă care nu s-au împlinit


Foto: deadland.ru 

De-a lungul istoriei mulți prezicători au ales sfîrțitul lumii ca subiect al “clarviziunilor” lor. Totuși, chiar dacă erau recunoscuți pentru prezicerile lor, în privința apocalipsei au dat greș. Portalul newscientist.com aduce o listă de predicții apocaliptice ce ar fi trebuit să aibă loc dar care, evident, nu s-au adeverit.

1.Marea Dezamăgire

Între anii 1831 și 1841, William Miller (un pastor baptist), a prezis revenirea lui Isus și sfîrșitul lumii bazîndu-se pe profeții din Cartea lui Daniel (Daniel 8:14). “Principiile mele pe scurt, sînt, că Isus Hristos va veni din nou pe acest pămînt… undeva între 21 martie 1843 și 21 martie 1844.” În urma unor discuții ulterioare, data pentru sfîrșitul lumii a fost schimbată la 18 aprilie. Însă și această zi a venit și a plecat. Din nou, data a fost schimbată – de data aceasta la 22 octombrie 1844. Miller a continuat să aștepte sfîrșitul pînă la moartea sa în 1849.

2. Armageddonul mormonilor, 1891

Joseph Smith, fondatorul Bisericii Mormone, a reunit toţi liderii bisericii la o reuniune în 1835 pentru a le spune că el a vorbit recent cu Dumnezeu, care i-a spus că în următorii 56 de ani, Isus se întoarce pe pămînt, şi apoi imediat va avea loc sfîrşitul lumii.

3. Cometa Halley 1910

Chiar dacă cometa Haley fusese de multe ori vizibilă înainte fără nici un deces raportat, trecerea cometei pe 18 mai 1910 a fost considerată a fi o amenințare mortală pentru oameni din cauza gazelor otrăvitoare provenind din coadă. Acesta nu mai este un scenariu apocaliptic religios, ci ar putea fi prima dată cînd știința a fost responsabilă pentru panica ce s-a instalat datorită unui scenariu apocaliptic.

4. Cometa Hale-Bopp

Cometa Hale-Bopp a fost vizibilă cu ochiul liber pentru un record de 18 luni. Astronomul amator, Chuck Shramek a “observat” un obiect companion ce urmărea cometa. El a chemat apoi show-ul de radio Art Bell pentru un raport al constatărilor. Acest lucru a condus pe mulți să creadă într-o varietate de teorii pentru sfîrșitul lumii. Internetul a ajutat la răspîndirea cuvîntului chiar mai repede. Cultul Heaven’s Gate a simțit că acest lucru a fost semnalul lor ca să se sinucidă în masă în martie 1997. Cultul a crezut că acest obiect companion a fost o navă spațială care vine să îi ridice.

5. Nostradamus, august 1999 

Scrierile foarte neobişnuite şi metaforice a lui Michel Nostradamus îi intrigă pe oameni deja de 400 de ani. Scrierile sale, precizia cărora se bazează foarte mult pe o varietate de interpretări au fost traduse de zeci de ori. Una dintre cele mai celebre citate: "Anul 1999, luna a şaptea, din cer va veni marele rege al terorii".

Cuvinte cheie:

prognoza , apocalips , religie , viitor , omenirea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
2717 locuitori

Popeasca este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Popeasca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ștefan Vodă și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2717 oameni. Satul Popeasca a fost menționat documentar în anul 1774.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.