21 iunie 2020, 16:00 Caleidoscop views 5807
Nu ține niciodată în frigider aceste alimente!
21 iunie 2020, 16:00 Caleidoscop views 5807

Nu ține niciodată în frigider aceste alimente!

Sigur nu doar o dată după ce ai desfăcut un aliment și nu l-ai consumat pe tot te-ai grăbit să îl acoperi și să îl depozitezi la frigider pentru a se păstra pentru mai tîrziu. Ei bine, acest obicei nu este în toate cazurile unul sănătos.

Ideal pentru starea ta de bine ar fi să folosești frigiderul doar ca măsură temporară pentru a avea grijă ca alimentele pe care urmează să le consumi să nu se altereze. Dacă obișnuiești să cumperi banane verzi pe care să le ții mult timp în frigider crezînd că în felul acesta nu se vor coace așa rapid ca atunci cînd le ții afară într-un coș alături de alte fructe, să știi că acestea la temperaturi scăzute putrezesc.

Usturoiul mucegăiește

Dacă vrei să păstrezi usturoiul la frigider vei observa că temperatura scăzută va contribui la înmugurirea acestuia iar textura se va transforma într-una cauciucată nemaiputînd fi folosit în scop culinar.

Din aceaiași categorie ca și bananele face parte și ceapa. Ambele produse păstrate la frigider vor putrezi și se vor altera înainte să apuci să le folosești.

Într-adevăr că temperaturile scăzute încetinesc procesul de maturare, dar ține cont și de faptul că atît umezeala cît și frigul vor facilita procesul de putrefacție.

Alimente care își pierd gustul

De fiecare dată cînd mergi la cumpărături în această perioadă nu ai cum să nu te întorci acasă cu un pepene, fie el galben sau verde, iar o felie de pepene de la frigider pare să fie tot ce ai nevoie cînd afară e caniculă. Ei bine, dacă obișnuiești să depozitezi pepenele la frigider mai ales după ce l-ai tăiat, trebuie să știi că acesta își pierde din calitățile sale antioxidante. Dacă vrei să te bucuri de toate proprietățile sale cel mai bine este să îl păstrezi la temperatura camerei, în felul acesta te vei bucura de un gust mult mai bun mai dulce și mai sănătos.

Roșiile de asemenea fac parte din categoria alimentelor care își pierd gustul, vor deveni mai moi și mai făinoase. Deci nici pentru ele frigiderul nu reprezintă cea mai bună alegere.

Cartofii își schimbă textura

Datorită cantității mari de amidon pe care o conțin, cartofii nu ar trebui depozitați la frigider deoarece la o temperatură scăzută amidonul se transformă în zahăr, își schimbă textura iar atunci cînd îi pregătești termic vor deveni granuloși.

Un alt produs care nu ar trebui să întîlnească frigiderul în procesul său de depozitare este mierea de albine. Dacă o păstrezi la temperatura camerei te vei putea bucura de ea ani de zile.

Pîinea la frigider devine prea tare

La temperaturi scăzute pîinea își va pierde din frăgezimea ce te-a determinat să o cumperi. Dacă vrei să o depozitezi pentru a o consuma mai multe zile la rînd, varianta cea mai bună este aceea de a o înfășura într-un șervet de cîrpă și să o ții ferită de lumina directă a soarelui.

Cafeaua și ciocolata își schimbă textura

Sigur ai observat că o ciocolată păstrată mai mult timp în frigider cînd o desfaci are ca o pojghiță albicioasă la suprafață. Asta este din cauza faptului că grăsimea din componența ei iese la suprafață și deși nu reprezintă un pericol consumul ei, gustul va fi clar modificat.

Același lucru se întîmplă și în cazul cafelei, imediat ce a luat contact cu o temperatură mai scăzută gustul va fi total diferit iar proprietățile sale mai scăzute.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Cuvinte cheie:

frigider , produse , sfat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
618 locuitori

Mihuleni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Mihuleni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, amplasat pe malul rîului Ciorna, la o distanță de 4 km de orașul Șoldănești și la 112 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 618 oameni. Prima atestare documentară a Mihulenilor datează din anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.