22 august 2017, 09:30 Caleidoscop views 4971
Cutremur devastator în Italia
22 august 2017, 09:30 Caleidoscop views 4971

Cutremur devastator în Italia

Italia a fost zguduită aseară de un nou cutremur devastator. Doi oameni au murit, iar 36 au fost răniţi după ce un seism cu magnitudinea de 3,6 s-a produs pe insula italiană Ischia. Victimele sînt două femei.

Una a fost găsită sub dărîmăturile propriei locuințe, iar cea de-a doua a fost strivită sub zidul unei biserici. Accesul pe insulă este dificil, iar salvatorii sunt aduşi cu feribotul din Napoli. Seismul a avut loc la zece kilometri adîncime şi deşi nu a fost foarte puternic, mai multe clădiri istorice s-au prăbuşit.

Pe Ischia locuiesc peste 60 de mii de oameni. În data de 24 august se împlineşte un an de la cutremurul care a şters de pe hartă mai multe localităţi din centrul Italiei, în urma căruia sute de oameni şi-au pierdut viaţa.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

cutremur , Italia , victime

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1253 locuitori

Şolcani este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cureşniţa Nouă și Şolcani. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Soroca și la 170 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1253 de oameni. Satul Șolcani a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.