15 mai 2018, 16:58 Caleidoscop views 12372
Primarul din Tel Aviv refuză să organizeze Eurovision 2019
15 mai 2018, 16:58 Caleidoscop views 12372

Primarul din Tel Aviv refuză să organizeze Eurovision 2019

Primarul din Tel Aviv a confirmat că orașul nu va găzdui ediția din 2019 a concursului Eurovision, după victoria de anul acesta al Israelului, reprezentat la Lisabona de Netta Barzilai și piesa „Toy".

Astfel, Eurovision 2019 va avea loc, cel mai probabil, la Ierusalim. Ron Huldai, primarul din Tel Aviv, a declarat că orașul său nu se va implica în organizarea concursului de anul viitor, după ce Netta Barzilai a spus, în discursul său de după înmînarea trofeului, că „Ne vedem în Ierusalim în 2019", scrie digi24.ro.

În replică, primarul Ierusalimului a afirmat că orașul său „va oferi orice ajutor necesar pentru organizarea Eurovision 2019 în capitala Israelului, iar împreună vom arăta lumii întregi fața frumoasă a Ierusalimului".

Eurovision 2019 ar putea avea loc la Pais Arena, deschisă în 2014, care are o capacitate de 15.000 de persoane pentru concerte și 11.600 de persoane pentru jocurile de baschet care au loc aici.

În discursul său de acceptare a premiului, Netta Barzilai a declarat: „Sînt extrem de fericită. Vă mulțumesc că ați ales diferit și că sărbătoriți diversitatea. Îmi iubesc țara. Data viitoare ne vedem la Ierusalim!".

Vorbele cîștigătoarei au stîrnit revoltă printre cei care nu vor ca Ierusalimul să fie recunoscut la nivel mondial drept capitala Israelului.

„Netta nu lasă loc de îndoială că muzica ei este, de fapt, o propagandă pentru Israel. Și a spus că Eurovision 2019 va avea loc la Ierusalim. Cum poate Eurovisionul să sărbătorească diversitatea cînd la cîțiva pași distanță palestinienii sînt împușcați în cap?", „Sincer, am fost puțin tulburat de comentariul făcut de Netta despre Ierusalim. Să sperăm că vor avea un minimum de decență și vor organiza concursul la Tel Aviv. Totuși, mă îndoiesc", „Cu siguranță, israeliana Netta știe că Tel Aviv este capitala Israelului, și nu Ierusalimul", sînt doar cîteva dintre comentariile celor revoltați de declarația artistei.

Amintim că marea finală Eurovision 2018, din Lisabona, a fost cîștigată de Israel Netta Barzilai. Reprezentanții R. Moldova au ocupat locul 10 în final.

Cuvinte cheie:

Eurovision , concurs , Israel

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
3036 locuitori

Vărvăreuca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vărvăreuca și Stîrceni. Satul Vărvăreuca este situat la o distanță de 3 km de orașul Florești și la 134 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3036 de oameni. Satul Vărvăreuca a fost atestat documentar la 12 aprilie 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.