13 iunie 2018, 14:45 Caleidoscop views 8610
Aproape trei sferturi dintre pacientele cu cancer mamar nu au nevoie de chemoterapie
13 iunie 2018, 14:45 Caleidoscop views 8610

Aproape trei sferturi dintre pacientele cu cancer mamar nu au nevoie de chemoterapie

Majoritatea femeilor cu cel mai comun tip de cancer la sân în fază avansată nu necesită chemoterapie după operaţie, conform unui studiu aşteptat de multă vreme de oncologi.

Rezultate vor duce la accelerarea declinului utilizării chemoterapiei pentru acest tip de cancer, potrivit Science Alert.

Descoperirile vin ca urmare a celui mai mare studiu pe acest subiect şi arată că cei mai mulţi pacienţi care au un risc mediu de recurenţă a cancerului pot evita chemoterapia şi efectele secundare pe care le aduce.

„Am aşteptat aceste rezultate de ani de zile", a precizat Allison Kurian, oncolog la Stanford University, care nu a fost implicat în studiu. „Se va schimba tratamentul şi va elimina incertitudinea pentru femeile care iau decizia de a face chemoterapie".

Rezultatele au fost prezentate duminica trecută de echipa internaţională de cercetători la simpozionul organizat de American Society of Clinical Oncology din Chicago şi publicate în New England Journal of Medicine.

În cadrul studiului, tumorile au fost analizate cu ajutorul unui test numit Oncotype DX, care examinează activitatea a 21 de gene pentru a prezice riscul recidivării pe o perioadă de 10 ani.

Sursa: descopera.ro

Cuvinte cheie:

cancer , testare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1706
Populația:
4496 locuitori

Sălcuţa este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Sălcuţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Căușeni și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4496 de oameni. Satul Sălcuţa a fost menționat documentar în anul 1706.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.