05 septembrie 2015, 10:40 Caleidoscop views 19486
05 septembrie 2015, 10:40 Caleidoscop views 19486

Universul va înmărmuri?


Foto: bigmir.net 

Profesorul Jose Senovilla de la Universitatea din Bilbao e de părere că, în ciuda faptului că nouă ni se pare uneori că timpul zboară mai repede decît de obicei, adevărul e exact invers: timpul se derulează din ce în ce mai încet.

Potrivit profesorului care a acordat un interviu publicaţiei New Scientist, timpul a apărut odată cu Big Bang-ul, iar la fel de bine poate să dispară.

Ba mai mult, timpul a început să se deruleze mai încet, chiar dacă imperceptibil pentru oameni, iar la final, cînd se va termina şi se va opri, universul şi toate lucrurile din el vor rămîne "îngheţate", ca într-o fotografie.

Din fericire, acest final tăcut va avea loc peste miliarde de ani, iar pînă atunci e aproape imposibil ca Terra să mai existe. Dar, alte civilizaţii, de pe alte planete şi toate corpurile cereşti care sînt "dependente" de timp aşa cum îl ştim vor rămîne prinse în neant, dincolo de timp.

Teoria sa este susţinută de cîţiva colegi, profesori universitari, dar şi de specalişti în cosmologie.

Cuvinte cheie:

teorie , Univers , timp

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
473 locuitori

Sîrbeşti este un sat din cadrul comunei Ciutuleşti, raionul Floreşti. Satul Sîrbești este situat la o distanță de 15 km de orașul Florești și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 473 de oameni. Prima atestare documentară a satului Sîrbești datează din anul 1786.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.