01 mai 2015, 16:25 Caleidoscop views 45701
01 mai 2015, 16:25 Caleidoscop views 45701

Ce culoare a ochilor se întîlnește cel mai rar?

Culoarea ochilor se moştenește şi nu se schimbă. Culorile de bază ale ochilor sînt cîteva, însă nuanțe sînt mult mai multe.

Ochii caprui sînt cei mai răspîniți pe planetă, iar cei verzi se întîlnesc cel mai rar.

Statisticile arată că doar 2% din populaţia lumii au ochi de culoare verde, scrie novostimira.com.

Culoarea  ochilor este determinată de cantitatea de melanină în organism, de exemplu, persoanele cu ochi verzi o au în cantități mai mici, iar cele cu ochi caprui - mai multă.

Se crede că persoanele cu ochi verzi sînt puține la număr, deoarece Inchiziţia în Evul Mediu considera femeile cu părul roșcat și ochii verzi vrajitoare și le ardea pe rug.

Culoarea verde a ochilor, precum şi diferitele sale nuante, de la gri-verde la smarald, de cele mai multe ori se întîlnește la reprezentanţii popoarelor slave de est și de vest. De exemplu, germanii şi scoţienii adesea au această culoare a ochilor, dar o pot avea şi reprezentanţi ai altor naţiuni. Astfel, printre locuitorii din Islanda, 80% din populaţie au ochii verzi sau albaștri. În Turcia, circa 20% din locuitoriau ochii verzi.  

Însă locuitorii din Asia, America de Sud, Africa şi Orientul Mijlociu practic nu au culoarea verde a ochilor. În aceste regiuni predomină ochii caprui.

Cuvinte cheie:

om , statistica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
1397 locuitori

Catranîc este un sat şi comună din raionul Făleşti. Catranîc este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 36 km de orașul Fălești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1397 de oameni. Satul Catranîc a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.