24 iulie 2015, 09:58 Caleidoscop views 14764
24 iulie 2015, 09:58 Caleidoscop views 14764

Cum ar reacţiona tinerii dacă reţelele de socializare ar dispărea

Dacă reţelele de socializare ar dispărea, 18% dintre tineri susţin că ar renunţa să mai comunice, reiese dintr-un studiu realizat de compania americană de marketing AWeber în rîndul liceenilor şi studenţilor din Statele Unite, potrivit portalului de tehnologie Mashable.

Rezultatele cercetării mai arată că peste 90% dintre tineri folosesc reţeaua de socializare Facebook, iar 93% dintre ei au telefoane mobile şi folosesc e-mail-ul. În jur de 94% dintre adolescenţii chestionaţi au precizat că folosesc platforma video YouTube şi aproape jumătate dintre ei utilizează serviciul de videoconferinţe Skype pentru a păstra legătura cu prietenii.

Mai mult, tinerii susţin că îşi verifică profilul de Facebook şi căsuţa de e-mail la fel de frecvent, respectiv de dimineaţă, în timpul orelor şi chiar şi atunci cînd sînt în vacanţă.

În jur de 5% dintre cei chestionaţi sunt de părere că dacă ar dispărea telefoanele mobile ar reîncepe să le folosească pe cele cu fir sau ar recurge la scrisori. Cu toate acestea, circa 18% dintre respondenţi susţin că ar renunţa să mai comunice în eventualitatea în care canalele lor favorite ar dispărea.

 

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1615
Populația:
104 locuitori

Duma este un sat din cadrul comunei Dereneu din raionul Călărași. Satul are o suprafaţă de circa 0.38 kilometri pătraţi. Localitatea Duma se află la distanța de 24 km de orașul Călărași și la 94 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 104 oameni. A fost atestată documentar în anul 1615.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.