31 iulie 2014, 09:27 Caleidoscop views 24580
31 iulie 2014, 09:27 Caleidoscop views 24580

Cele mai ieftine destinaţii turistice din lume



Toata lumea viseaza la o vacanţă bună şi ieftină, mai ales acum, în sezonul estival, dar nu toată lumea îşi poate permite să meargă la mare sau să viziteze orașe faimoase. Cu toate acestea, există sute de destinaţii turistice ieftine. Problema cea mai importantă pentru mulţi turişti este transportul, pentru că, uneori, pentru a ajunge la dorita destinație "ieftină" trebuie să scoți o sumă frumușică pentru zbor.

Conform ediției smashingtops.com, cele mai ieftine zone de recreere sînt considerare ţările despre care puteți citi în acest articol. Odihna aici este ieftină, dar, desigur, totul este relativ.

1) Republica Dominicană

Republica Dominicană - este o ţară situatp în partea de est a insulei Haiti, ofera plaje superbe, apă cristalină, produse alimentare ieftine, precum şi cazare la preţuri accesibile. Aceasta atrage în Republica Dominicană mulți turiști, care visează să se bucure de frumoasa insulă tropicală, iar cea mai mare parte a turiștilor vin aici din Statele Unite şi America Latină.


2) Egipt

Egiptul atrage turiști nu numai prin frumuseţea de la Marea Roşie şi monumentele antice de artă şi arhitectură, dar, de asemenea, prin prețurile mici. În ciuda faptului că Egiptul este considerat unul dintre cele mai exotice colțuri ale lumii, preţurile de aici nu sînt prea mari, ci dimpotrivă, chiar subevaluate. Aceasta pentru a-i atrage pe cei care nu se tem de conflictul fără sfrşit din această zonă. De obicei, turiştii vizitează Cairo, dar dacă mergeți la Luxor, unde ai ce vedea, puteţi economisi şi mai mult în vacanţă. Doar trebuie să alegeți corect sezonul.

3) Venezuela

Venezuela - un stat în nordul Americii de Sud, pe malul Mării Caraibelor. Nu departe de țărm se află insula Margarita - în trecutul recent o destinaţie turistică foarte populară, deşi astăzi fluxul de turişti a scăzut semnificativ din diverse motive, inclusiv din cauza creşterii criminalităţii. Dar aici încă mai vin turiști, se bucură de natură, vreme bună, sporturi de apă şi prețuri mici.

4) Argentina

Argentina – o  ţară mare din America de Sud, la Oceanul Atlantic. Desigur, aici puteţi găsi odihnă pentru toate gusturile și bugetele. Numărul de turişti care sosesc în Argentina, este în creştere în fiecare an. Din Europa vin aici, mai ales, spanioli şi italieni.

5) Turcia

Mulţi cred că Turcia este ţara care trebuie vizitată cel puţin o dată în viaţă.  Spălată de apele a trei mări Turcia este renumită pentru cultura sa plină de contraste. Aceasta este singura ţară în care puteţi vedea atît caracteristici ale Europei cît şi a Asiei. Plaje frumoase, marea caldă, situri istorice unice, imense pieţe orientale şi frumuseţea extraordinară a naturii atrag milioane de turiști în fiecare an.

6) Croaţia

Croaţia - o mică ţară europeană, situată pe coasta Mării Adriatice, cu multe insule frumoase. Cea mai dezvoltată din punct de vedere turistic este regiunea Istria - o peninsulă din partea de nord, unde puteţi găsi multe monumente istorice din epoca romană şi Evul Mediu.

7) Maroc

Poate părea că Marocul nu este o destinaţie turistică ieftină. Dacă veţi planifica în prealabil cu atenţie o excursie, puteţi face o călătorie de neuitat, care nu va fi prea scumpă. Masa, cazarea, suvenirurile - toate sînt relativ ieftine.

8) Albania

Albania, o altă ţară la Marea Adriatică, în ultimii ani, a cîștigat popularitate ca o destinaţie turistică. Totuşi, situaţia politică din ţară este problematică, astfel încît turiştii sînt ademeniți cu prețuri atractive. Și ai ce vedea: monumente istorice frumoase, oraşe de coastă, ruine antice romane etc.

9) Ungaria

Capitala Ungariei, Budapesta este un oraș foarte romantic, plin de turişti, care vin aici din toată lumea. Orașul este renumit pentru prețurile mici, dar, de asemenea, clădirile frumoase şi neobişnuite, monumente istorice, produse alimentare delicioase. Puteţi face o mulţime de achiziţii.

10) Thailanda

Datorită tsunami, care apar periodic, mulţi se tem să vină în Thailanda, dar aici se face tot posibilul pentru a atrage mai mulţi turişti. După tsunami-ul devastator, în 2004 preţurile pentru turişti au scăzut semnificativ. Remarcabilele monumente de arhitectură, marea azurie, munții fabuloși - este ceea pentru ce merită să ajungi în această ţară extraordinară.

Cuvinte cheie:

lume , turism , calatorie , top

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1578
Populația:
1070 locuitori

Climăuţii de Jos este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Climăuţii de Jos și Cot. Satul Climăuţii de Jos este aşezat la gura rîuşorului Cuşmirca, pe malul drept al Nistrului, la o distanță de 25 km de orașul Șoldănești şi la 133 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1070 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Climăuți datează din anul 1578.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.