23 septembrie 2014, 10:04 Caleidoscop views 10065
23 septembrie 2014, 10:04 Caleidoscop views 10065

Lumea şi războiul: 1.000 de ani de conflicte petrecute pe întreg globul, în 5 minute

Un utilizator Youtube a realizat un film cu o durată de cinci minute în care prezintă toate războaiele petrecute pe întreg mapamondul în 1.000 de ani. Afişate în mod cronologic pe durata întregului material, conflictele la nivel mondial sunt evidenţiate în toate regiunile globului începînd de la anul 1000 şi pînă în 2008.

Războiul şi conflictele la nivel mondial au devenit, din păcate, un reper esenţial în vieţile noastre, iar acest lucru este evidenţiat de Jordi Colomer, un utilizator al site-ului Youtube.

Prin filmul creat de Colomer se evidenţiază amploarea conflictelor raportate la nivel mondial în ultimii 1000 de ani şi cum omenirea tinde să pornească războaie din ce în ce mai frecvent.

Pe fundalul melodiei "Ride Of The Valkyries" de Richard Wagner, videoclipul acţionează precum un documentar animat care prezintă locaţiile în care s-au petrecut conflictele.

Filmul debutează cu anul 1.000 şi pe măsură ce înaintează se poate observa cum numărul conflictelor creşte în frecvenţă dar şi ca intensitate, cel mai mult în ultimii 100 de ani.

Cuvinte cheie:

război , omenirea , istoria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
553 locuitori

Măcăreuca este un sat din cadrul comunei Cotova, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Drochia și la 184 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 553 de oameni. Satul Măcăreuca a fost întemeiat în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.