20 octombrie 2018, 14:30 Caleidoscop views 24291
20 octombrie 2018, 14:30 Caleidoscop views 24291

Cum să îți faci nodul la cravată

Nodul cravatei, nodul unui papion, prima dată cînd îți pui butoni și multe alte acțiuni aparent banale ne dau uneori bătaie de cap. De ce? Pentru că mulți oameni, prea orgolioși, găsesc penibil să întrebe cum se face și aleg să pornească în viață după ureche. Noi ne-am gandit ca am putea ajuta.

Nodul Four-in-hand

În primul videoclip, vă prezentăm modul în care se face un nod obișnuit de cravată.

 


Cum să legi nodul Christensen

Acest nod este potrivit pentru o cravată lungă. Astăzi acest nod este actual ca niciodată. Este foarte potrivit pentru gulere înalte (4-4.5 cm). Acesta este frecvent utilizat pentru cravate din lînă, ca parte a colecțiilor de iarnă.


Cum se face nodul Windsor

Nodul Windsor este un nod tipic în Anglia. După nodul simplu, acest nod de cravată este unul dintre cele mai folosite. Nodul Windsor este un nod mare, cu un volum mai mare decît celelalte noduri de cravată, fiind recomandat la cămășile cu guler stil italian sau pentru cravatele făcute din material subtire, precum mătasea. Dacă doriți un nod mai mic, vă recomandăm nodul Half Windsor, un nod la modă în prezent.



Nodul Half Windsor

Dacă doriți un nod mai mic, vă recomandăm nodul Half Windsor, un nod la modă în prezent. Nodul Jumătate Windsor (numit și nodul "Half Windsor" sau "Windsor simplu") este mai puțin voluminos față de nodul Windsor. Nodul Jumătate Windsor este recomandat la cravatele subțiri și la cămășile descheiate.

Nodul Freestyle

Combinînd detalii ale clasicului "Windsor" și unui nod simplu, "Freestyle", arată foarte frumos, și cel mai important - nu este dificil de a fi legat. Acest nod este utilizat pentru cravate de mătase.

Nodul Pratt (sau Shelby)  

Este un nod îngust de formă triunghiulară, se potrivește cel mai bine cămășilor cu colțurile gulerului apropiate.

Nodul Prințul Albert

Un nod care este în avantajul bărbațiilor scunzi, este prințul Albert pentru că de prea multe ori aceste cravate sînt prea lungi. Dacă cravatele au un alt nod precum cel Albert și-l preferă să fie lung, atunci procedura este asemănătoare cu a nodului simplu.

Nodul de papion  

Nodul de papion este cel mai dificil de executat nod datorită formei specifice a papionului. Se poartă mai ales la costumele de ceremonie și în cazul unor evenimente extrem de formale.

Cuvinte cheie:

barbați , sfat , frumusete

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1811
Populația:
1223 locuitori

Neculăieuca este un sat şi comună din raionul Orhei. Neculăieuca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Orhei și la 56 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1223 de oameni. Satul Neculăieuca a fost menționat documentar în anul 1811.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.