31 octombrie 2016, 11:00 Caleidoscop views 16208
31 octombrie 2016, 11:00 Caleidoscop views 16208

Efectele mutatului împreună: De ce femeile se îngraşă şi bărbaţii slăbesc


Foto: newsfiber.com 

Pentru femeile care doresc să se mute împreună cu partenerul în aceeaşi casă principala grijă nu ar trebui sa fie că de acum încolo vor face curăţenie pentru două persoane. Conform unui studiu recent, femeile care se mută cu partenerul trebuie să fie îngrijorate în primul rînd de kilogramele în plus pe care ar putea să le acumuleze.

După analizarea mai multor cupluri, cercetătorii au ajuns la concluzia că femeile se îngraşă iar bărbaţii slăbesc atunci cînd se mută împreună, informează mediafax.ro.

Acest efect este cauzat de porţiile egale de mîncare pe care de acum cei doi le savurează.

O treime dintre femei au mărturisit că ajung să mănînce mai mult după ce s-au mutat cu partenerul. În contrast, o treime dintre bărbaţi au precizat că mănîncă mai puţin şi au început să consume produse ca iaurturi sau salate.

Nutriţioniştii consideră că un cuplu care prepară mîncarea împreună nu ia în considerare nevoile diferite şi împarte mîncarea în mod egal.

Sondajul a mai relevat faptul că bărbaţii şi femeile cumpără produse bazate pe stereotipuri, 90 la sută dintre doamne preferînd să cumpere carne pentru partener.

Nutriţionistul Fiona Hunter a explicat concluziile studiului. "Să ai aceeaşi dietă cu a partenerului implică efecte asupra greutăţii corporale. Bărbaţii au nevoie de produse diferite care conţin Vitamina B, dar ei nu prea ştiu care sînt aceste alimente", a spus ea.

Cuvinte cheie:

psihologie , familie , relatii , femei , barbați

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1624
Populația:
332 locuitori

Cheltuitori este un sat din cadrul comunei Tohatin, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 4 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 332 de oameni. Satul Cheltuitori a fost menționat documentar în anul 1624.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.