30 octombrie 2015, 15:49 Caleidoscop views 15645
30 octombrie 2015, 15:49 Caleidoscop views 15645

O călătorie prin Universul cunoscut: miliarde de ani în 6 minute

Cum e să călătorești prin universul cunoscut? Pentru a-i ajuta pe oameni să și-l imagineze, Muzeul American de Istorie Naturală a creat un film, care prezinta toate momentele cheie ale călătoriei, ne duce de pe suprafața planetei noastre pînă la marginea spațiului și a timpului.

Turul Universului începe cu munții Himalaya, apoi către sateliții care orbitează Terra, Soarele, Sistemul solar, Calea Lactee, galaxiile  apropiate, galaxiile îndepărtate, Quazarii - cele mai îndepărtate obiectele, care pot fi văzute.

Cînd, în cele din urmă, ajungem la  radiațiile cosmice de fond poate fi văzută radiația emisă miliarde de ani lumină în urmă și mai puțin de un milion de ani după Big Bang.

Toate obiectele au fost reprezentate cu ajutorul Atlasului digital al Universului.

Cuvinte cheie:

Planete , calatorie , Univers

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1869
Populația:
6204 locuitori

Stăuceni este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Goianul Nou și Stăuceni. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 6204 de oameni. Satul Stăuceni a fost menționat documentar în anul 1869.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.