14 aprilie 2020, 14:00 Caleidoscop views 3892
Cine îl va opri pe ”Max Nebunul”?
14 aprilie 2020, 14:00 Caleidoscop views 3892

Cine îl va opri pe ”Max Nebunul”?

Azi, în timp ce trăim un colosal stres fizic şi psihologic, vedem cu totul altfel lumea, cultura, civilizaţia noastră. Se referă şi la viaţa socială, şi la artă, şi la mass-media. Adică, la tot ceea ce ne reflectă viaţa şi realitatea în plan cultural, social-etic, estetic.

A reduce la zero

Pe fundalul recentelor evenimente, tot ce regizorii de film considerau o glumă postmodernistă, o ironie, un sarcasm, tot ce ieri părea un inofensiv film de groază, se developează şi se conştientizează într-o cu totul altă lumină. Devine evident că, ghidaţi de instrucţiunile elitei mondiale, cinematograful, televiziunea, internetul demult îşi utilizau mijloacele pentru a schimba conştiinţa maselor largi, a înspăimînta oamenii, a distruge tradiţionalele matriţe sociale şi culturale.

Scopul era nu doar distrugerea tradiţiilor, a spiritualităţii şi culturii lumii vechi, dar şi reducerea omului la nivelul unei fiinţe primitive, un fel de neandertal cu iPhone. Trebuia retrogradat şi consolidat acest tip social şi psihologic. Toate acestea s-au produs treptat. Decenii în şir anumite centre inteligente, cluburi pseudointeligente şi societăţi închise efectuau aceste experimente asupra omului şi trebuie să recunoaştem că au obţinut destule reuşite în acest sens. În secolul nostru degradarea socială, psihologcă, culturală a omului şi-a atins apogeul. Proiecul Harvard, Tavistok, lucrările Clubului roman şi a Şcolii Frankfurt au căpătat o anumită dibăcie în a elabora mecanismele de degradare a societăţii şi a omului.

În acest context, putem presupune că pe viitor se preconizează reducerea la zero a omului prin lipsirea lui de drepturile fundamentale: libertatea de exprimare, libertatea constiinţei, dreptul la întruniri, şi astfel reprezentantul activ al societăţii să fie redus la un individ fără drepturi juridice şi oprtunităţi sociale. Iar pentru a îndreptăţi aceste acţiuni, omul a fost devalorizat şi degradat, căci cei din „culisele mondiale" dirijează societatea cu preţul reducerii nivelului spiritual şi intelectual al omului.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

stres

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
432 locuitori

Trifeştii Noi este un sat din cadrul comunei Moscovei, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cahul și la 166 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 432 de oameni. Satul Trifeştii Noi a fost înființat în anul 1920.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.