01 februarie 2019, 22:00 Caleidoscop views 16658
01 februarie 2019, 22:00 Caleidoscop views 16658

Cum poate fi prelungită viața omului pînă la 500 de ani


Foto: topnews.ru

Oamenii de știință din Australia au descoperit o capacitate surprinzătoare a melcilor de a opri complet procesul de îmbătrînire atunci cînd hibernează. Acum, experții caută genele responsabile pentru acest proces. Experții cred că efectele pozitive ale acestor gene pot fi aplicate și la om.

"Astfel, unii melci pot prelungi viața de la 3 la 23 de ani. Dacă ar fi să proiectăm aceasta asupra omului durata vieții lui ar crește de la 70 de ani la aproape 500 de ani" – consideră  dr. Scott Cummins de la Universitatea din Sunshine Coast, citat de topnews.ru.

În momentul de față, dr. Cummins încearcă să identifice genele și neurohormonii care determină somnolența melcilor în timpul verii, atunci cînd ei adorm pentru cîteva luni în clima caldă.

Se remarcă faptul că structura genelor umane în proporție de 50% este similară cu genele melcilor, așa că e posibil ca și oamenii să dispună de  "genele hibernării".

Noua descoperire va da omenirii posibilitatea de a încetini îmbătrînirea și a introduce starea de anabioză. Acest lucru înseamnă că organele pentru transplant pot supraviețui mai mult, iar oamenii nu vor suferi de boli legate de vîrstă, cum ar fi cancerul și boala Alzheimer.

Cuvinte cheie:

viata , om , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1547
Populația:
717 locuitori

Hulboaca este un sat din cadrul comunei Ghetlova, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 28 km de oraşul Orhei şi la 76 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 717 oameni. Satul Hulboaca a fost menționat documentar în anul 1547.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.