14 aprilie 2015, 11:38 Caleidoscop views 18540
14 aprilie 2015, 11:38 Caleidoscop views 18540

Stephen Hawking:"Dacă nu facem asta, omenirea nu va mai rezista"


Foto: lenta.ru

Oamenii de ştiinţă trebuie să continue explorarea spaţiului, pentru că în ritmul în care evoluează lumea, omenirea nu va mai rezista încă 1000 de ani pe Terra, este de părere fizicianul Stephen Hawking, relatează CBS.

"Oamenii de pe Pămînt nu vor mai rezista încă 1000 de ani pe Terra", a declarat acesta.

Hawking a afirmat acest lucru în timpul unui discurs pe care l-a ţinut la Spitalul Cedras-Sinai din LA. Această poziţie radicală a fizicianului vine ca o replică la decizia NASA de a tăia fondurile pentru explorarea spaţiului.

Fizicianul a vizitat în Spitalul Cedras-Sinai un nou laborator de celule stem, loc în care se caută metode de tratare a bolii Lou Gehrig - afecţiune care îl ţine pe Hawking imobilizat în scaunul cu rotile.

Cuvinte cheie:

cosmos , Univers , Pamint , savanti

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII-lea
Populația:
2025 locuitori

Borosenii Noi este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Borosenii Noi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la 8 km de oraşul Rîşcani şi la 178 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2025 de oameni. Satul Borosenii Noi a fost întemeiat în secolul al XVIII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.