28 aprilie 2015, 10:35 Caleidoscop views 14687
Secretul unei căsnicii fericite – împărțirea responsabilităților
28 aprilie 2015, 10:35 Caleidoscop views 14687

Secretul unei căsnicii fericite – împărțirea responsabilităților

Cuplurile fericite, cu o căsnicie de lung durată sînt cele care știu să își împartă responsabilitățile ce țin de treburile gospodărești și copii.

Un studiu la care au participat 160 de cupluri heterosexuale, cu vîrsta între 25 și 30 de ani arată că fericirea partenerilor creșste direct proporțional cu implicarea bărbatului, notează The Daily Mail. Astfel, cu ctî acesta este mai dispus să împartă sarcinile cu soția, cu atît relația este mai bună.

Cuplurile erau căsătorite de cinci ani și aveau cel puțin un copil, iar 40% dintre femei lucrau full-time. Adam Galovan, profesor la University of Missouri, este de pșrere că împărțirea responsabilităților este benefică pentru ambii parteneri. Nu trebuie ca sarcinile să fie distribuite în mod egal, dar important este ca ambii parteneri să își împărtășească aceste lucruri.

Cu cît femeile simțeau că partenerii sînt mai implicați în sarcinile de familie, cu atît mai bună era relația dintre ei. Să mențină o relație apropiată cu copiii și să ajute la treburile casnice sînt două căi importante prin care soțul păstrează legătura cu soția și asta nu poate fi decît un avantaj pentru relație”, a declarat Galovan.

Galovan recomandă cuplurilor să realizeze că odată deveniți părinți este vorba de o tranziție care cere o perioadă de acomodare și este normal ca ambii parteneri să fie stresați. De aceea, îi sfătuiește să nu uite că momentele destinate doar lor, fără copii, sînt la fel de importante.

Găsiți o modalitate de a lua contact în timpul zilei, indiferent dacă este vorba să spălați vasele împreună sau să vă uitați la un film. Aceste moduri sînt suficiente pentru a stimula satisfacția în cuplu și să îmbunătățească relația”, a mai adăugat Adam Galovan.

Cuvinte cheie:

fericire , familie , psihologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
386 locuitori

Mincenii de Sus este un sat din cadrul comunei Mincenii de Jos, raionul Rezina. Satul este așezat pe un platou cu înălțimea de 273 m. Mincenii de Sus este situat la o distanță de 30 km de orașul Rezina și la 84 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 386 de oameni. Satul Mincenii de Sus a fost înființat la mijlocul secolului al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.