25 mai 2016, 14:30 Caleidoscop views 19044
25 mai 2016, 14:30 Caleidoscop views 19044

Misterul flăcării eterne: Focul care arde de mii de ani


Foto: rtv.net

Ani de-a rîndul, cercetătorii credeau că flacăra eternă din New York era întreţinută de un gaz produs de roci antice, extrem de fierbinţi. Experţii de la Universitatea Indiana au descoperit, însă, că rocile aflate în Chestnut Ridge County Park, în spatele unei cascade, nu sînt suficient de fierbinţi pentru a produce acest gaz, ceea ce înseamnă că acolo are loc un alt proces... despre care nu cunosc nimic.

Flacăra eternă se află în spatele unei cascade, în vestul statului american New York şi se spune că ar fi fost aprinsă în urmă cu mii de ani de americanii nativi.  

În lume există sute de flăcări eterne naturale, care ar fi întreţinute de un gaz natural produs de rocile de sub ele, denumite şisturi bituminoase.

Arndt Schimmelmann şi cercetătorii de la Indiana University au descoperit, însă, că rocile de sub flacăra din New York nu sînt suficient de fierbinţi pentru a produce această reacţie, iar şistul bituminos nu este atît de vechi precum se credea. Experţii au mai precizat că nu ştiu de unde provine gazul, precizează rtv.net.

Cuvinte cheie:

Mister , New York , gaz

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
2836 locuitori

Selişte este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Selişte și Păruceni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Nisporeni și la 78 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2836 de oameni. Satul Seliște a fost menționat documentar în anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.