03 august 2016, 14:36 Caleidoscop views 13834
03 august 2016, 14:36 Caleidoscop views 13834

Ultimii supravieţuitori de pe Terra vor fi microbii


Foto: antena3.ro

Microbii din adîncurile Pămîntului vor fi ultimele organisme care vor trăi pe Terra, arată un studiu realizat de oamenii de ştiinţă britanici. Asta pentru că aceşti microbi sînt capabili să supravieţuiască în condiţiile extreme provocate de modificările solare, informează BBC News.

Cercetătorii de la universităţile St Andrews, Dundee şi din Edinburgh au utilizat modele computerizate pentru a previziona modul în care va evolua Pămîntul pe mai multe miliarde de ani.

Soarele va deveni astfel din ce în ce mai fierbinte şi strălucitor, iar microbii vor fi singurele organisme vii care vor putea supravieţui în astfel de condiţii extreme aduse de modificările solare.

În următorul miliard de ani, căldura astrului va deveni din ce în ce mai intensă, iar oceanele vor începe să se evapore, consecinţele gazelor cu efect de seră fiind dezastruoase.

Temperatura medie de pe Terra va creşte cu circa 100 de grade Celsius faţă de cea înregistrată în prezent. În combinaţie cu scăderea nivelului de oxigen, toate aceste modificări vor conduce la dispariţia florei şi a animalelor mari.

Microbii extremofili vor fi ultimii supravieţuitori de pe Terra. Aceste grupuri de microbi se vor concentra în jurul ultimelor surse de apă din adîncime.

Oamenii de ştiinţă susţin că viaţa va dispărea cu totul de pe Terra în aproximativ 2,8 miliarde de ani.

Sursa: antena3.ro

Cuvinte cheie:

viata , microbi , savanti , cosmos , stiinta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
1130 locuitori

Ecaterinovca este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ecaterinovca și Coştangalia. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cimișlia și la 65 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1130 de oameni. Satul Ecaterinovca a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.