07 august 2021, 13:30 Caleidoscop views 15484
07 august 2021, 13:30 Caleidoscop views 15484

La ce vîrstă oamenii sînt mai fericiți


Foto: mir24.tv

Oamenii de știință au descoperit la ce vîrstă oamenii sînt cei mai fericiți, informează mir24.tv.

Rezultatele au arătat: ne simțim fericiți între 23 și 69 de ani. Potrivit oamenilor de știință, tinerii puțin trecuți de 20 încă nu au bagajul de experiență negativă, care ar reduce nivelul de așteptări. Oamenii cu vîrsta "sub 70" sînt satisfăcuți de faptul că deja au învățat să nu regrete trecutul.

Dar cel mai prost dintre toți se simt oamenii abia trecuți de 50 de ani, deoarece nu s-au împăcat cu faptul că tinerețea a trecut și că au trecut într-o altă categorie de vîrstă, consideră profesorul Hannes Schwandt, de la Universitatea Princeton, sfătuind acești oameni să nu sufere din cauza așteptărilor neîmplinite.

În același timp, psihologul avertizează tineretul de 20 de ani să fie pregătiți pentru faptul că vîrsta medie nu este la fel de bun ca tinerețea și stinge speranțele.

Trebuie remarcat, că cei care s-au născut în vremuri dificile, cu vîrsta, devin mai nefericiți decît cei care s-au născut într-o perioadă de pace și prosperitate.

Cu toate acestea, factorii determinanți ai sănătății psihice și satisfacției sînt cariera de succes, viața personală și condiția fizică.

Cuvinte cheie:

studiu , om , fericire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1668
Populația:
171 locuitori

Zăicani este un sat din cadrul comunei Ratuş, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 11 km de oraşul Teleneşti şi la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 171 de oameni. Satul Zăicani a fost menționat documentar în anul 1668.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.