30 iulie 2014, 09:30 Caleidoscop views 18864
30 iulie 2014, 09:30 Caleidoscop views 18864

Un mister care nu poate fi descifrat de 40 de ani (VIDEO)


 Foto: gandul.info

Sute de persoane din Marea Britanie, Statele Unite şi din Australia s-au plîns, de-a lungul ultimelor decenii, că aud un ţiuit constant, însă cercetătorii nu au reuşit să descopere originea sunetului care a dus chiar şi la o sinucidere, scrie NBC News.

Locuitorii mai multor state din lume s-au plîns de sunetul pe care l-au descris drept "un ţiuit constant", ce se aude doar înăuntru, în special noaptea şi cu precădere în zonele rurale. Primele plîngeri datează din 1970.

O cercetare realizată de un consultant în acustică a arătat că doar 2% dintre persoanele care locuiesc în zonele în care s-ar auzi acest sunet îl pot percepe. Acestea au vîrste cuprinse între 55 şi 70 de ani.

"Este un fel de tortură. Uneori, îţi vine să urli", a mărturisit Katie Jacques, din Leeds, Marea Britanie.

"Noaptea este cel mai rău. Este greu să adormi pentru că auzi sunetul acesta în fundal. Te foieşti şi devii din ce în ce mai agitat din cauza lui", a mai adăugat ea, într-un interviu BBC.

Iniţial, s-a crezut că sunetul provine de la fabricile din vecinătatea localităţilor afectate. Ulterior, s-a speculat că persoanele respective ar suferi de tinitus (acufenă, o senzaţie auditivă patologică, fără un stimul extern n.r.).

Potrivit altor teorii, sunetul este produs conducte de gaz de înaltă presiune, linii electrice sau dispozitive de comunicaţii fără fir. Alţi cercetători susţin că ar fi vorba despre radiaţii electromagnetice cu o frecvenţă joasă, ce pot fi auzite doar de anumite persoane.

Cu toate acestea, nicio teorie nu a reuşit să coreleze misteriosul ţiuit de un factor anume.

 

Sursa: gandul.info

Cuvinte cheie:

stiinta , Mister , sunet

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1919
Populația:
1119 locuitori

Mîndreştii Noi este un sat din cadrul comunei Bilicenii Noi, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Sîngerei și la 115 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1119 oameni. Satul Mîndreștii Noi a fost înființat în anul 1919.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.