22 august 2017, 14:30 Caleidoscop views 22696
22 august 2017, 14:30 Caleidoscop views 22696

Află care este cel mai agresiv cîine din lume


Foto: directpress.ru

Atentie! Daca ai acasă un animăluț cu urechile pleoștite și cu privirea drăgălașă, ar trebui să te asiguri că nu e un Cocker spaniel englez. Potrivit unui nou studiu, acesta ar fi cel mai agresiv cîine din lume.

Cercetătorii spanioli au ajuns la concluzia că Cockerul spaniel este mai ostil decît alte rase, agresivitatea fiind o caracteristică moștenită. De asemenea alături de genele cîinilor, se mai adaugă și tratamentul primit de la stăpîni, toate urmînd să determine comportamentul cățeilor.

Marta Amat, autoarea studiului ăi cercetator la Școala de Medicină Veterinară din cadrul Universității Barcelona a declarat că în Spania, aceasta rasă are cele mai mai probleme cu agresivitatea. Impreuna cu alți colegi a analizat 1040 de cazuri de agresiune canină, analizînd pacienții care au venit la spital între anii 1998 și 2006. Majoritatea cazurilor le erau atribuite Cocker spaniel englez, Rottweilerilor, Boxerilor, Yorkshire-ilor terrieri și rasei German shepherds.

Apoi comparînd rata accidentelor, Amat și echipa sa au descoperit că prima rasă era cea mai agresivă atît cu străinii cît și cu membrii familiei. In schimb celelalte rase au prezentate semne de agresivitate doar față de alți cîini.

In interiorul rasei, cei mai violenți cîini au fost găsiți speciile galbene și masculii. Descoperirile, publicate în ultimul număr din Journal of Veterinary Behavior, au confirmat alte studii inițiate de o altă echipă spaniolă de la Universitatea din Cordoba, care au confirmat că masculii galbeni sînt mai agresivi decît femelele sau speciile tărcate, alb sau negri, ori culori amestecate.

Sursa: directpress.ru

Cuvinte cheie:

pericol , studiu , animale

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1738
Populația:
484 locuitori

Valea Adîncă este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Constantinovca și Valea Adîncă. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Camenca și la 120 km de Chișinău. Populaţia satului Valea Adîncă alcătuia 484 de locuitori în anul 2012. Satul Valea Adîncă a fost menționat documentar în anul 1738.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.