27 august 2015, 12:40 Caleidoscop views 21466
27 august 2015, 12:40 Caleidoscop views 21466

Smartphon-ul poate duce la pierderea vederii


Foto: mignews.com

Acest lucru a fost declarat de către oftalmologul britanic David Ellambi. Potrivit lui, pentru a nu deveni clientul fidel al cabinetului medical, este bine ca telefonul să fie utilizat moderat.

Omul de știință a spus că de la apariția smartphon-ului (1997), numărul de persoane cu miopie severa a crescut cu 35%. Oftalmologul este sigur de faptul că în zece ani această cifră va crește cu 15%.

Potrivit declarațiilor experților, în grupul de risc intră copiii și adolescenții. Ei au observat ca folosind telefonul pentru a vizualiza fotografiile și clipurile video, persoana îl ține la 30 de centimetri de față, iar unii reduc această distanță pînă la 18 centimetri. În același timp, ziarele și cărțile oameni le țin la patruzeci de centimetri de față.

Omul de știință britanic este convins că utilizarea telefoanelor inteligente aproape de ochi va conduce la dezvoltarea unei miopii mult mai devreme decît de obicei apare această boală. Oftalmologul spune că miopia poate veni și la o vîrstă foarte fragedă – la 21 de ani.

Potrivit lui, în cazul în care situația va rămîne la fel sau se va înrăutăți, în zece ani, circa 50% din locuitorii de 30 de ani ai planetei noastre vor fi  miopi.

Cauza este timpul petrecut în fața monitoare de calculator, precum și telefoanele inteligente, care tot mai mult intra în viața umanității.

Sursa: mignews.com

Cuvinte cheie:

sanatate , vedere , telefon

Comentarii

 (1)
  • #1 Olga Răspunde Citează selecţia
    Шрифт в газетах и книгах наверно больше(крупнее), чем электронное изображение, потому и на разном расстоянии находятся?! Напряжение глазных мышц - это своеобразные упражнения для их укрепления? У ювелиров, косторезав, часовщиков и представителей других подобных профессий зрение в хорошем состоянии? Причина близорукости у молодежи возможно врожденная? Детей наверно нужно проверять с раннего возраста? Так, уже в 1 год при плановом медосмотре обнаруживают аномалии в зрении, - может родителям необходимо быть внимательнее к здоровью своих детей, и заниматься с ними упражнениями для укрепления зрения - с детства, приучая к правильной эксплуатации своего организма, внимательному отношению к нему, и навыкам его восстановления?
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1706
Populația:
263 locuitori

Şoltoaia este un sat din cadrul comunei Ciolacu Nou, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Fălești și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 263 de oameni. Satul Şoltoaia a fost menționat documentar în anul 1706.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.